TENZIJE NA KOSOVU Pucnjava kod Gazivoda, policija zabranila deci iz rukometnog kluba da se vrate kućama

Na severu Kosova situacija je na ivici sukoba. Sinoć i danas usledila su hapšenja što je izazvalo dodatni revolt i postavljene su barikade. U poslednjih nekoliko sati čuje se sporadučna pucnjava, prenosi Blic.

Građani Leposavića i Zvečana postavili su barikade nakon što je kosovska policija uhapsila bivšeg policajca Dejana Pantića. Barikade su postavljene kako bi se sprečilo njegovo premeštanjee u Prištinu. Osim u Leposaviću i Zvečanu građani su se okupili i u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Sočanici, Lešku i Srbovcu.

Nešto ranije kosovska policija blokirala je glavne prelaze Jarinje i Brnjak.

Veći incidet izbio je kod Gzivoda gde su bezebdnosne službe više od sat vremena maltretirale oca i sina. Do incidenta je došlo na putu Lučka Reka-Gazivode kod mesta Ribnjak gde su zaustavljeni Davor Marković i njegov sin Andrija iz Zubinog Potoka. Davoru i njegovom dvadesetdvogodišnjem sinu, koji je zadobio povredu glave, zbog pretrpljenog šoka i povreda u ambulanti u Zubinom Potoku ukazana je prva pomoć.

Premijer Aljbin Kurti pre oko sat vremena izjavio da je pozvan i Kfor da se uklone barikade. Kako javljaju srpski izvori na barikadama sada nema mnogo meštana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare