KURTI PRETI NAKON ŠTO JE VUČIĆ TRAŽIO POVRATAK 1.000 SRPSKIH VOJNIKA NA KiM: Ne želimo sukob, ali odgovorićemo svom snagom

Premijer privremenih kosovskih institucija KiM Aljbin Kurti izjavio je večeras da Priština ne želi sukob sa Srbijom, ali da će „na agresiju odgovoriti svom snagom“ koju ima.

– Srbija već nekoliko dana preti Кosovu agresijom. Predsednik i premijer Srbije pozivaju na povratak hiljadu vojnika kaže pozivajući se na Rezoluciju 1244 UN. Žele dvostruki koraka unazad. Prvi je povratak u vreme (Slobodana) Miloševića i rata. Drugi je da se pitanje Кosova vrati u UN i što dalje od EU. Кao odgovor na predlog EU koji podržavaju Francuska, Nemačka i SAD, žele povratak u UN gde se nalazi veto Rusije i Кine – naveo je Kurti na Fejsbuku.

Kurti je dodao da Priština ne želi sukob i da će na agresiju „odgovoriti svom snagom“ koju ima.

– Svako neosuđivanje ovog orkestriranog nasilja EU i SAD ohrabriće zvanični Beograd na dalje podsticanje na destabilizaciju. Zločinci i rusofili će propasti. Кosovo će pobediti – navodi Kurti, prenosi Kurir.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, podsetimo, pokazao je večeras tokom obraćanja javnosti nakon hapšenja Dejana Pantića niz dokumenata i fotografije koje svedoče o dešavanjima na Kosovu i Metohiji prethodnih dana.

Vučić je otkrio da će Priština 15. decembra podneti zahtev za članstvo u EU i naglasio da je usaglašen tekst kojim će biti upućen zahtev komandantu Kfora da obezbedi raspoređivanje pripadnika vojske i policije Srbije.

– Rezolucijom SB UN 1244 potvrđeno je da će dogovorenom broju srpskog vojnog i policijskog osoblja biti dozvoljeno da se vrati. Do sada sa KFOR-om nisu vođeni razgovori o povratku srpskog osoblja – navodi se u zahtevu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare