Kućni ljubimci otkrivaju i ljubavne afere svojih vlasnika: Obratite pažnju na partnere ako se vaš pas ovako ponaša

Pas u kući znači bezuslovnu ljubav, poverenje i odanost za vlasnika, a nedavna istraživanja su pokazala i da ovi ljubimci mogu da vas upozore da je vaš partner možda neveran.

Prema „Miroru“, nedavna anketa je pokazala da je svaka peta osoba u Engleskoj imala aferu, dok je sajt za upoznavanje Ilisit Enkaunters istakao da veliki broj njihovih članova koristi svog ljubimca kao izgovor za upoznavanje ljubavnika, ne izazivajući sumnju kod svojih partnera.

U nedavnom istraživanju koje je obuhvatilo više od 2.000 učesnika, 60 odsto je reklo da više voli šetnju pasa kao „ljubavni sastanak“ jer ih to ispunjava i ne zahteva dodatne troškove, što je još jedan razlog zašto je to najčešći izbor nevernih ljudi.

Zbog toga je pomenuta kompanija za upoznavanje odlučila da proširi istraživanje i pomoć je potražila od stručnjaka za ponašanje pasa Ane Veb, koja je potvrdila da ovi ljubimci svojim ponašanjem mogu da izdaju neverne partnere.

Veb veruje da je ovako nešto vrlo moguće. Uprkos činjenici da psi ne mogu da razumeju šta je varanje, njihova sposobnost mirisa može im pomoći da tačno odrede gde ste bili, koga ste upoznali i šta ste radili, posebno zahvaljujući mirisima koje vaše telo i odeća upijaju. Krzneni prijatelji takođe mogu da „čitaju“ vaše izraze lica, položaje tela i direktan kontakt očima.

„Kada osete novi miris, zapamtiće ga, posebno ako je u korelaciji sa raspoloženjem njihovog vlasnika“, objašnjava Veb, piše Blic.

Ona je ispričala i iskustvo žene koja je imala ljubavnika, a čiji je pas gotovo potpuno promenio ponašanje prema njoj.

„Imam koker španijela koji je skoro ceo dan ležao pored mene, ali nakon što sam upoznala drugog čoveka, kog on nije poznavao, njegovo ponašanje se promenilo. Nekada me je čekao na vratima, a sada me samo gleda i beži. Počeo je da me izbegava, a ponekad čak i laje na mene“, otkrila je ona.

Ako vaš pas pobegne od vašeg partnera ili prestane da ga „poštuje“, to bi mogao biti znak da se s njim dešava nešto loše, posebno ako su prethodno bili prisni.

Ova neverovatna stvorenja imaju oko 300 miliona olfaktornih receptora u nosu, dok ljudi, s druge strane, imaju šest miliona. Psi takođe imaju mesto u njihovom mozgu koje „skladišti“ sve mirise koje su osetili, tako da će uvek drugačije reagovati na one koji im nisu poznati.

Neke od rasa poznatih po odličnom njuhu su lovački psi i nemački ovčari i retriveri, koji su inače izuzetno popularne rase među ljubiteljima pasa.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare