JEŠA JE BIO DOBAR I POŠTEN, RADIO JE TAMO GDE NIKO NE BI: Vermezović i Čapljić utučeni posle smrti druga i bivšeg asa Partizana

Prevremeni i tragični odlazak Miodraga Ješića, nekadašnjeg fudbalera Partizana, teško je pao njegovim kolegama i bivšim saigračima.

Sa bolom na srcu i stegnutim glasom sa Kurir su o svom „prijatelju Ješi“ govorili Vladimir Vermezović i Vlado Čapljić.

Vladimir Vermezović kao mlad i talentovan fudbaler 80-ih godina prošlog veka zaigrao je za Partizan, a mnogo korisnih saveta dobio je upravo od Miodraga Ješića.

– Nema tu šta da se kaže… Katastrofa. Zla kob na toj familiji. Ćerka mu je poginula, to je bila ogromna tragedija za njega, koju je nosio. Ješa je bio dobar, čestit čovek, sa dignitetom i mnogo mi je žao – rekao je Vladimir Vermezović i nastavio:

– Kakav je bio na terenu, takav je bio i van njega. Prepošten. Tako je radio, uvek je davao sebe. Sada je najteže njegovoj porodici. Pamtiću ga po onim našim lepim stvarima, iz igračkih, kasnije i trenerskih dana. Šteta je što smo izgubili tako dobrog čoveka.

Vlado Čapljić stigao je u Partizan 1985. godine iz sarajevskog Željezničara kao zamena baš za Miodraga Ješića.

– Tako nas je spojila sudbina. Došao sam u Partizan, kada je Ješa završio transfer sa Altajem iz Izmira. U klubu su me videli kao zamenu za njega, na mestu libera. Kad je Ješa odigrao poslednju utakmicu za Partizan, ja sam dobio šansu – prisetio se Čapljić i dodao:

– Šta reći… Glupo je govoriti o njegovoj karijeri, fudbalskoj i trenerskoj, rezultati i sve što je ostalo iza njega, dovoljno i jasno pokazuju. Kao ličnost bio je timski igrač. Van terena izuzetan, privatno i kao kolega, jedna osoba za primer, koja je ostavila dubok trag u našem fudbalu, kao i radu u inostranstvu.

Vlado Čapljić i Miodrag Ješić družili su se posle fudbaskih karijera. A, o zajedničkim danima sa Ješom pričao je za Kurir i Zvonko Varga.

– Sticajem okolnosti živeli smo zajedno 90-ih godina u Žarkovu. Bili smo komšije, viđali se, družili porodično. Zaista velika tragedija. Ješa je radio kao trener, tamo gde ne bi niko. Bio je pošten. Sada kada je trebalo da uživa, nažalost život nije dao – sa setom u glasu završio je razgovor za Kurir Vlado Čapljić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare