PATRIJARH PORFIRIJE OBJAVIO LEPU VEST ZA STUDENTE: Raspisan konkurs za dodelu stipendija! SPC finansira studente OVIH 5 FAKULTETA!

Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka je, uz blagoslov patrijarha Porfirija, raspisala konkurs za dodelu godišnjih stipendija studentima završnih godina redovnih studija Medicinskog fakulteta, Pravnog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta i Pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Ovu lepu vest za studente završnih godina objavio je i na društvenim mrežama patrijarh SPC Porfirije.

 Sa posebnom radošću obaveštavam sve zainteresovane studente završnih godina redovnih studija Medicinskog, Pravnog, Filosofskog, Elektrotehničkog i Bogoslovskog fakulteta da će Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka i ove godine nastaviti sa dodelom godišnjih stipendija – navodi se u objavi na zvaničnoj Instagram stranici prvog čoveka SPC, prenosi Kurir.

Objašnjeno je da pravo učešća imaju svi studenti upisani na završnu godinu studija navedenih fakulteta, s tim da do 20. decembra u kancelariju br. 26 u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, dužni da podnesu potvrdu o prosečnoj oceni, potvrdu o broju godina studiranja i potvrdu o imovnom stanju.

– Izbor dva kandidata sa svakog fakulteta koji će, na osnovu priložene dokumentacije, dobiti stipendiju vršiće komisija pod predsedništvom vikarnog Episkopa novobrdskog g. Ilariona i članova arhimandrita Danila, upravitelja Zadužbine Sime Igumanova, i mr Sandre Dabić, sekretara Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke – dodaje se u objavi patrijarha Porfirija.

Rezultati konkursa biće objavljeni do Božića, a svečana dodela stipendija održana o prazniku Svetog Vasilija Velikog.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare