OGLASIO SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD IZ TRSTENIKA U SLUČAJU OCA ĐAKA KOJI JE NAVODNO POKUŠAO SUICID: Poručili su samo jedno!

Učenik koji je 9. novembra izmakao stolicu profesorki u Tehničkoj školi u Trsteniku je navodno u nedelju pokušao da izvrši samoubistvo. Otac maloletnika ispričao je za medije da njegova višečlana porodica živi u okolini Trstenika i da imaju mnogo problema(Kurir i dalje ne iznosi detalje i imena radi zaštite maloletnika).

Rekao je da je kuća neuslovna za život, da nemaju novca, da je on nezaposlen zbog lošeg zdravstvenog stanja. Između ostalog naveo je i da su im isključeni voda i struja.

Kurir je pozvao Centar za socijalni rad u Trsteniku i upitao da li porodicu imaju u svojoj evidenciji i da li im pomažu.

– Centar za socijalni rad Trstenik je upoznat s konkretnim predmetom. Kad su u pitanju porodične prilike, one imaju karakter poverljivih informacija i ne možemo izneti bliže podatke o njima, kao ni o radnjama preduzetim od strane Centra za socijalni rad u Trsteniku. Ono što odgovorno tvrdimo je da preduzimamo i preduzećemo sve stručne radnje koje su u ovim situacijama stavljene u nadležnost Centra – navodi za Kurir Vladimir Antić, v. d. direktora CSR Trstenik.

Katarina Radić, psiholog i volonter Centra Srce, kaže za Kurir da roditelji treba da čuju šta deca govore, kako se osećaju i da primete ako imaju nekih promena u ponašanju:

– Svako živo biće nekad oseti da mu je teško i da ga niko ne razume. Kad smo pod jakim dejstvom emocija, može nam delovati da rešenja nema. U realnosti to nije slučaj, rešenje se izgradi kad dopustimo sebi da se najpre primirimo i trezvenije razmislimo, a svakako i podelimo problem s još nekim.

Ona dodaje da je kod dece značajno da o rešenjima promisle sa odraslom osobom od poverenja koja ih neće osuđivati, nego razumeti da se osećaju loše i koja će im ukazati na drugačije načine za razrešenje situacije – oprostiti sebi, ali i izviniti se osobi kojoj smo učinili nešto nažao.

Podsetimo, 9. novembra trojica učenika su u Tehničkoj školi u Trsteniku ponizili profesorku izmakavši joj stolicu, i sve to uz smeh snimili. Direktor škole je doneo odluku o isključenju dvojice đaka, dok se treći ispisao iz škole i njemu će na ispisnici pisati da je protiv njega u bivšoj školi pokrenut vaspitno-disciplinski postupak.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je Višem sudu u Kruševcu zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice maloletnih učenika u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu. Protiv trećeg učesnika, inače punoletnog, postupak se pokreće pred stvarno i mesno nadležnim Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare