OSUĐEN LOPOV KOJI JE TEŠKO RANIO ŠETAČA PASA LEDI GAGE: Ukrao pevačicine buldoge nasred ulice i umalo ubio čoveka sa 4 metka!

Džejms Hauard Džekson koji je pucao u šetača pasa Ledi Gage i ukrao dva njena francuska buldoga osuđen je na 21 godinu zatvora.

Džekson je bio jedan od učesnika nasiljne pljačke prošle godine, proglašen je krivim za pokušaj ubistva, saopštilo je Okružno tužilaštvo Los Anđelesa, prenosi news.sky.com.

Šetač pasa Rajan Fišer u kog je pucano tog dana, rekao je da je imao „veoma blizak susret sa smrću“. Njemu su ispaljena 4 metka u grudi, ali je uspeo da se izvuče.

Lejdi Gaga je ubrzo nakon incidenta ponudila nagradu od 500.000 dolara za siguran povratak životinja. Pse Kodžija i Gustava vratila je nekoliko dana kasnije Dženifer Mekbrajd, koja je takođe optužena.

Detektivi ne veruju da su lopovi znali čiji su psi. Motiv je bila njihova vrednost, koja iznosi više hiljada dolara.

Džekson i ostali učesnici krađe vozili su se 24. februara 2021. po Zapadnom Holivudu, u dolini San Fernando „tražeći francuske buldoge“, rekli su tužioci. Ugledali su Fišera sa tri ljbimca Lejdi Gage, jedan pas je uspeo da pobegne, piše Kurir.

Nakon što je Džekson upucao gospodina Fišera, na obližnjoj kameri je zabeleženo kako šetač pasa viče: „O, moj Bože! Pogođen sam!“ i „Pomozite mi! Krvarim!“.

„Prema sporazumu o priznanju krivice Džekson se smatra odgovornim za izvršenje hladnokrvnog nasilnog čina, a žrtva je dobila pravdu“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Drugi saučesnik Harold Vajt izjasnio se da ne osporava tačku optužnice da je bivši osuđenik koji poseduje oružje. Vajt koji je u vreme napada bio u vezi sa Mekbrajdom, biće osuđen sledeće godine.

On i Dženifer Mekbrajd su navodno pokušali da pomogne njegovom sinu Džejlinu Vajtu da izbegne hapšenje nakon pucnjave, prenosi BlicŽena.

Ranije ove godine Džejlin Vajt izjasnio se da priznaje učešće u pljački drugog stepena i osuđen je na četiri godine zatvora.

Ledi Gaga se retko razdvaja od svojih pasa, prošle godine ostavila ih je u Los Anđelesu dok je na Siciliji trajalo snimanje „House of Gucci“ gde je ona tumačila glavnu ulogu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare