ZASEDA SKUPŠTINA: Poslanici danas o budžetu Srbije za 2023. godinu 

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zakazao je za danas u 11.10 sednicu parlamenta, a medju 35 tačaka dnevnog reda naći će se i predlog zakona o bužetu Srbije za 2023. godinu.Kako se navodi u saopštenju Skupštine, uz predlog budžeta naći će se i predlozi odluka o davanju saglasnosti na finansijske planove Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika i Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i izmene tih finansijskih planova.

Predložen je i zakon o završnom računu budžeta Srbije za 2021. godinu, kao i izmene zakona o budžetskom sistemu, poreskom postupku i poreskoj administraciji, republičkim administrativnim taksama, porezu na dohodak gradjana, porezu na dodatnu vrednost, rokovima za izmirivanje novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, kao i Carinskog zakona.

Poslanici će razmatrati i izmene zakona o elektronskom fakturisanju, fiskalizaciji, doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i izmenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Po dnevnom redu će se raspravljati i o zaduživanju države kod NLB Komercijalne banke za potrebe finansiranja brze saobraćajnice i autoputa Beograd-Niš-Požarevac, Veliko Gradište-Golubac.

Poslanici će raspravljati i o potvrdjivanju protokola o finansijskoj i tehničkoj saradnji izmedju vlada Srbije i Španije u oblasti infrastrukturnih projekata, ugovoru izmedju vlada Srbije i Madjarske o prijateljskim odnosima i saradnji u oblasti strateškog partnerstva, kao i o sporazumu o zajmu izmedju Srbije i Medjunarodne banke za razvoj za Projekat čiste energije i energetske efikasnosti za gradjane.

Na dnevnom redu naći će se i Okvirni sporazum o finansijskom partnerstvu izmedju Srbije i Evropske komisije o pravilima za sprovodjenje finansijske pomoći Evropske unije Srbiji, u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA III).

Razmatraće se i razrešenje funkcije predsednika Osnovnog suda u Bečeju, izbor predsednika sudova i izbor sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, kao i izbor viceguvernera Narodne banke Srbije (NBS).

Na dnevnom redu su i izmene članova i zamenika članova u skupštinskim odborima Socijalističke partije Srbije i koalicije Nada, kao i izmene sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare