U CELOJ ZEMLJI VETROVITO! U ovom delu upaljen narandžasti meteo-alarm koji označava OPASNO VREME! 

Prema prognozi RHMZ, ujutru po kotlinama i dolinama reka južne, jugozapadne i zapadne Srbije očekuje se magla.

Tokom dana suvo sa sunčanim intervalima, osim na istoku i jugoistoku zemlje, gde će se zadržati umereno do potpuno oblačno, a u Timočkoj Krajini moguća je slaba kiša ili rosulja.

Vetar slab i umeren, u košavskom području jak i olujni, jugoistočni, sa najjačim udarima ujutru. Jutarnja temperatura od jedan do 7 stepeni, najviša dnevna od devet do 15 stepeni, na istoku zemlje oko pet stepeni.

U Beogradu danas pretežno sunčano i vetrovito uz umeren, ujutru i jak, jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko pet stepeni, najviša dnevna oko 12 stepeni.

Upozorenje RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, još ujutru sa udarima olujne jačine preko 17 metara u sekundi, na jugu Banata i sa udarima preko 24 metara u sekundi.

Tokom dana slabljenje vetra, a u četvrtak krajem dana ponovo jačanje košave. Na području Beograda još ujutru duvaće jak jugoistočni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine preko 17 metara u sekundi, tokom dana u slabljenju. Na području Banata na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare