UŽIVO, PIKSI ŠOKIRAO SRBIJU: DA, ISTINA JE NA MUNDIJALU – TO NISAM BIO JA! Postoje razlozi za to… 

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, obratiće se danas naciji i odgovoriti na sva pitanja vezana za učešće „Orlova“ na Svetskom prvenstvu.

Obraćanje koje počinje u 14 časova možete da pratite na Kurir sportu.

Problemi pred Mundijal.

– Kada smo se našli ovde u novembru, znajući sitauciju i zdravstveni bilten ključnih igrača i važnih karika… ako bi realno gledali, teško je bilo očekivati da igraju, ali bi bilo nenormalno da ih ne vodimo u Katar jer su oni bili nosioci koji su doprineli tome da se Srbija raduje u Lisabonu protiv Portugala. Iz tog razloga nisam bio isti, nisam ni mogao. Znao sam da će da bude jako teško doći do drugog mesta u grupi.

Uvodna reč selektora.

– Sazvao sam ovu konferenciju iz poštovanja prema medijima i javnosti. Želim da objasnim neke stvari, da se čuju iz prve ruke utisci našeg učešća na Svetskom prvenstvu. Želim da napomenem da sam tačno 20 meseci na mestu selektora i za to vreme od tri cilja koja sam sebi postavio, dva smo uspeli da ostvarimo. Treći cilj nije ostvaren.

– Prvi cilj je bio da u teškoj grupi u kvalifikacijama budemo prvi i kvalifikujemo se za Svetsko prvenstvo. Drugi je bio prvo mesto u teškoj grupi u Ligi nacija. Treći je bio prolazak grupe na Mundijalu, to nismo uspeli. Zato sam ovde pred vama da objasnim iz mog ugla i da objasnim zašto je do toga došlo. Kao odgovoran čovek ću da odgovorim na sva pitanja koji nije leteo niti šetao sa cvećem po Beogradu kada smo pobeđivali, tako sada se neću kriti niti bežati ni odgovornosti. Sigurno neću biti neko ko će sesti na avion i otići negde i poslati saopštenje, pošto je u našem fudbalu moderno da se pišu saopštenja. Smatram sebe vrlo odgovornim i zato sam ovde.

Uoči konferencije za medije:

Srbija je u petak 2. decembra, poražena od Švajcarske u trećem kolu grupe G i zako završila takmičenje sa samo jednim osvojenim bodom.

Očekivanja su bila daleko veća, navijači su želeli da reprezentacija prođe grupnu fazu i bori se za mesto među najboljim timovima Evrope.

S razlogom su, posle dužeg vremena, gotovo svi verovali u „Orlove“, ali je usledilo bolno prizemljenje.

Nakon ispadanja, konferencija za medije koja će biti održana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi zakazana je za ponedeljak u 14 časova.

Na njoj će se Srbiji obratiti Stojković koji će odgovarati na pitanja novinara koja zanimaju čitavu zemlju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare