UDARNA VEST! PAKLENI PLAN TAJNE SLUŽBE CRNE GORE: Žele da oslobode ubice Lukinog brata

Tajna služba Crne Gore udružila je snage s „kavačkim klanom“ da bi Ratka Koljenšića, jednog od ubica brata Luke Bojovića Nikole, oslobodili krivice. To sada pokušavaju nakon devet godina od smrti Nikole Bojovića, na ponovljenom suđenju u Podgorici.

Vlast Crne Gore povela je rat i protiv srpskog pravosuđa zbog ranije donetih presuda protiv ostalih članova kriminalne grupe koju je s Milošem Delibašićem formirao Slobodan Šaranović.

Prema našim saznanjima, odbrana Koljenšića na ponovljenom suđenju ima veliku potporu od Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), čiji je uhapšeni službenik „kavčanin“ Petar Lazović, a svi zajedno će povući sve moguće poteze da bi se Koljenšić oslobodio svih sumnji da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića. Kako kažu izvori Republike, u tu strategiju će biti uključeno i podmićivanje svih aktera sudskog procesa.

UDAR NA SRPSKO PRAVOSUĐE

– Cilj ovog plana je, osim oslobađanja optuženog, i da se dovede u pitanje rad srpskog pravosuđa tokom postupka za ubistvo Nikole Bojovića, ali i u procesima koji se upravo vode kao što je suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Treba dovesti u sumnju sve, od tužilaštva do sudija, i u tom postupku protiv beogradske filijale „kavačkog klana“ napraviti pritisak na srpsko pravosuđe. To bi, prema ovom planu, bilo produženo dejstvo oslobađajuće presude za Koljenšića – tumači izvor iz crnogorskog pravosuđa.

Ratku Koljenšiću se za Nikolino ubistvo sudi ispočetka, u podgoričkom sudu, zbog novog člana sudskog veća, a njegov advokat Boris Marinović tvrdi da na snimku nadzornih kamera nije Saša Cvetanović Pitbul, koji je u Beogradu osuđen na 35 godina jer je rafalom iz pištolja ubio brata Luke Bojovića. Povodom toga on je sudiji predložio da se putem video-linka sasluša veštak antropološke struke Marija Đurić Cveić, čije mišljenje u nalazu glasi da je na osnovu svih karakteristika utvrđeno da je na snimku Cvetanović.

Kao razlog za to, advokat je naveo da mu nije jasno kojom metodom je utvrđeno da je u video zapisu Cvetanović i da se na osnovu njega uopšte ne može utvrditi ko je na snimku. Sud je prihvatio taj predlog odbrane, pa će saslušanje veštaka biti omogućeno na sledećem suđenju.

MEDIJSKI RAT

Koljenšić je u ovom slučaju osumnjičen da je u aprilu 2013, po nalogu Šaranovića i Delibašića, obezbedio štek-stan i automobil za praćenje Bojovića po Beogradu, a onda 29. aprila došao s Pitbulom u Ulicu carice Milice i rukom mu dao znak gde da se sakrije i sačeka Nikolu da bi ga ubio, što je i uradio kada je Lukin brat krenuo u pekaru.

Naš izvor blizak crnogorskom pravosuđu kaže da će Crna Gora iskoristiti slučaj Koljenšića i za medijski rat protiv Srbije.

– Crnogorske vlasti povezane s „kavačkim klanom“ računaju da će uspeti da oslobode Koljenšića svih sumnji da je učestvovao u likvidaciji Bojovića, pa će tada krenuti u rat protiv Srbije putem medija, u kojem će isticati da je naše pravosuđe nesposobno i korumpirano jer je ostale članove Šaranovićeve kriminalne grupe osudilo na visoke kazne iako, prema njihovim tvrdnjama, ni oni nisu krivi za Nikolinu smrt – objašnjava sagovornik Republike.

Vujačić: Pa oni su Nevolji i Mesaru dali VIP status

Advokat i nekadašnji savetnik ministra unutrašnjih poslova Svetozar Sveta Vujačić kaže za naš list da postoje šanse da se ubicama Bojovića ponovo sudi ako se snimak na kojem ga Pitbul ubija ospori kao dokaz, ali da su za to male verovatnoće.

– Teoretski je moguće ponoviti suđenje u Srbiji ukoliko su te presude bile povezane sa Cvetanovićem, odnosno ako se on oslobodi na osnovu nedostatka dokaza. Ali ja ne verujem da će do toga doći jer ima mnogo dokaza da je to tako, pa čak i da se u Podgorici pokaže da nema dokaza protiv Koljenšića i Pitbula. Male su šanse za to i to se baš retko dešava. Kada je u pitanju mafijaška Crna Gora i njihovo zakonodavstvo, svašta može da se očekuje. To je bruka i sramota. Pa kad je Agencija za nacionalnu bezbednost Marku Miljkoviću i Veljku Belivuku obezbedila VIP status kada su bili kod Radoja Zvicera u Kotoru 2021, o čemu onda da pričamo – izričit je Vujačić.

Presude za učesnike u ubistvu Nikole Bojovića

– SAŠA CVETANOVIĆ 35 godina

– MILOŠ DELIBAŠIĆ 30 godina

– SLAVIŠA NOVAKOVIĆ 35 godina

– MILOŠ VOJNOVIĆ 17 godina

– GORAN BOJANIĆ 1 godina


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare