ISKRVARIO ZA SAT I PO: Jasmina u Surčinu zarila nož u srce supruga Milorada, a OVO je njeno opravdanje za ubistvo

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Jasmini Bajović, optuženoj za ubistvo supruga Milorada Bajovića.

U slučaju ubistva u novembru prošle godine u kući u Surčinu ispitan je veštak.

Veštak Gavrilo Šćepanović je odgovarajući na pitanja branioca optužene rekao da u ovom konkretnom slučaju stanje teške alkoholisanosti kod ubijenog Milorada Bajovića nije bitno uticalo na brzinu iskrvarenja.

Šćepanović je rekao da takođe nije bitno uticala konstitucija oštećenog, odnosno što je bio mršaviji, ali je dodao da bi posledice bile lakše da je ubijeni imao deblju odeću na sebi i da je bio gojazniji.

Govoreći o udaljenosti između ubijenog i optužene, veštak je rekao da su bili na „dohvat ruke“.

Objasnio je da je mesto uboda bilo „nezgodno“, odnosno u grudi, zbog čega je oštećeni iskrvario za samo sat i po vremena, prenosi Kurir.

Takođe je rekao da optužena nije mogla da proceni gde je srce oštećenog u trenutku ubadanja, jer je bila u afektivnom stanju zbog ranijeg zlostavljanja.

Nakon što je veštak rekao da nije imao uvid u nož kao dokaz predmetnog događaja, Bajović je opisala da je nož bio sa zašiljenim vrhom ali tuplji.

Branilac optužene je na kraju suđenja predložio da se uradi novo veštačenje, smatrajući da Šćepanović nije dao sve odgovore na postavljena pitanja, sa čim se sudija složila i odredila novo veštačenje koje će uraditi drugi sudski veštak.

Sledeće suđenje je zakazano za 18. januar.

Optužena je tokom iznošenja odbrane rekla da je njen muž stalno pio i da je u takvom stanju ustalno maltretirao nju i decu.

Iznoseći odbranu optužena je rekla da je i na dan ubistva njen suprug došao pijan, provocirao je i udario nekoliko puta, nakon čega je ona uzela nož i ubola ga, tvrdeći da je to možda mahinalno uradila i da nije imala tu nameru.

Nakon incidenta optužena i jedan od sinova su ubijenom stavili peškir preko rane i pozvali hitnu pomoć.

Optužnicom Jasmina Bajović se tereti da je supruga izbola na smrt nakon svađe.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare