Brnabić lažnim ekolozima: Delite letke na sjajnom papiru, ne glasate za zakone o zaštiti životne sredine… 

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvuje na raspravi o predlogu budžeta u Narodnoj Skupštini, prilikom koje je danas ponovo podsetila “ekologe” u poslaničkim klupama koliko se neodgovorno ponašaju prema osnovnim vrednostima za koje see zalažu

Brnabić je upoznala građane da predstavnici takozvanog zelenog pokreta nisu glasali za predlog zakona kojim se, između ostalog, predviđa i izgradnja solarnih panela u domaćinstvima i povećanje energetske efikasnosti.

– Želim da ukažem na izuzetno važan predlog zakona koji smo poslali skupštini, a tiče se zaštite životne sredine. To je Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Tim zakonom se povećava obim mera za unapređenje energetske efikasnosti, između ostalog, planira se ugradnja solarnih panela kod domaćinstava – rekla je Brnabić. Ona je istakla da je vrednost tog sporazuma 44,9 miliona evra.

– Ekolozi, lažni ekolozi su glasali ili protiv ili nisu glasali uopšte, ali nisu glasali za. Građani mogu jasno da vide o kakvim je licemerju reč samo u ovih 15 minuta – istakla je premijerka.

Premijerka je nakon toga pročitala šta je sve Vlada Srbije u prethodne dve godine uradila u oblasti zaštite životne sredine i poručila narodnim poslanicima koji se deklarativno zalažu za zaštitu životne sredine da bi trebalo da i delima pokažu koliko se bore za nju. Ona je rekla da je za projekat Čista Srbija planirano izdvajanje neverovatnih 3,4 milijarde evra u narednih nekoliko godina, koji će biti realizovan u 70 lokalnih samouprava. U prethodne dve godine prema njenim rečima iočišćeno je 750 nesanitarnih deponija, što predstavlja jednu četvrtinu od ukupnog broja takvih deponija u zemlji. 

– Mi se ne hvalimo ovim stvarima, ne zovemo sebe zelenima jer je to sastavni deo našeg posla i ljubavi prema Republici Srbiji. Zahvaljujući odgovornoj parlamentarnoj većini, usvajaju se zakoni koji će doprineti većem stepenu zaštite životne sredine, dok zeleni u skupštini dele flajere na sjajnom, umesto na recikliranom papiru – istakla je Brnabić.

Ona je rekla da je narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta danas poslanicima delio flajere koji su napravljeni od sjajnog papira, koji je najštetniji za životnu sredinu. Svi građani su bili svedoci toga da smo dobili letke od strane Pokreta zelenih ili kako se već zovu. Velika koalicija malih stranaka. Dobili smo letke na sjajnom papiru, koji je najgori za životnu sredinu, nisu se potrudili da makar bude reciklirani papir. Za taj papir morali ste da posečete ne znam koliko drveća”, rekla je premijerka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare