DEČAK KOJI JE OSTAO BEZ SLEZINE ZBOG VRŠNJAČKOG NASILJA IZAŠAO IZ BOLNICE: Na lečenju je bio skoro dve nedelje, evo kako je sad

Dečak iz Subotice, kojem je odstranjena slezina prošlog ponedeljka posle napada vršnjaka u školi, danas je izašao iz bolnice.

Njegovo stanje se stabilizovalo, on se oporavio od operacije i otpušten je na kućno lečenje. Ovu informaciju za Kurir je potvrdio otac dečaka.

– Danas idemo zajedno kući. Bitno je da je sve prošlo – rekao je kratko otac za Kurir.

Dečak se na operacionom stolu našao kada su ga napali vršnjaci, 22. novembra na odmoru. Jedan učenik prišao mu je s leđa i oborio ga, a dečak je zbog nagnječenja slezine završio na operaciji.

On je najpre primljen u Opštu bolnicu u Subotici. Tamo je lečen. Zbog temeprature koja mu se iznenada pojavila pet dana kasnije prebačen je u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu. Ustanovljeno je da je uzrok povišene temperature bila viroza. Njegov stanje je sada bolje i on je zato otpušten na kućno lečenje.

Podsetimo, OŠ „Sonja Marinković“ u kojoj se desio ovaj incident ocenio je ovo nasilje kao treći stepen, iliti najteži oblik nasilja. Otac dečaka ranije je govoreći za Kurir najavio da će tužiti vinovnike napada, njihove roditelje, ali i rukovodstvo škole. On je tvrdio da je škola žmurila na nasilje koje dečak godinama trpi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare