PAS MOŽE DA NANJUŠI DA VAS PRATNER VARA? Ako se OVAKO PONAŠA, to je znak da vam je NEVERAN! Na OVO posebno obratite pažnju! 

Poznato je da je pas čovekov najbolji prijatelj, ali mogu li da nam pokažu kad nas partneri varaju? Na stranici za upoznavanje IllicitEncounters postoje podaci da veliki broj njenih korisnika vodi svoje pse kod ljubavnika, kao izgovor partnerima da idu da ih šetaju, piše Mirror.

Osim toga, anketa britanske međunarodne kompanije za istraživanje tržišta i analizu podataka na internetu YouGov svojevremeno je pokazala da jedna od pet osoba u Engleskoj ima aferu. Kompanija je kontaktirala Anu Veb, stručnjakinju za ponašanje pasa, kako bi objasnila mogu li psi da osete prevaru kod ljudi.

Ona je navela da psi ne znaju šta je to varanje, ali njuhom mogu da osete s kim ste bili, gde ste bili i šta ste radili, a gledajući vaš govor tela, mogu da vam „pročitaju“ raspoloženje.

„Kad pas nanjuši novi miris, zapamtiće ga, pogotovo ako je u korelaciji s vlasnikovim raspoloženjem“, rekla je Veb.

„Moj pas se promenio prema meni otkako imam ljubavnika“

Jedna korisnica ove platforme, koja je otkrila da inače vara svog partnera, navela je da je zbog svoga psa postala toliko paranoična da oseća kako ima potrebu da se rastane sa suprugom svaki put kad uđe u kuću.

„Imam koker španijela koji se inače ne odvaja od mene kad sam kod kuće. Ali otkako sam počela da se viđam s novim ljubavnikom, kojeg pas nikada nije ni upoznao, totalno se promenio prema meni i bojim se da će muž primetiti“, ispričala je.

Dodala je kako bi se njen pas uvek pre obradovao kad bi došla kući i dočekivao je na vratima mašući repom, a sada kad je ugleda, samo pobegne u drugu prostoriju. Osim toga, kaže da je počeo da laje na nju.

Psi imaju posebno mesto u mozgu za mirise

Prema podacima britanskog Veterinarskog centra Phoenix, psi imaju oko 300 miliona olfaktornih receptora u nosu, a ljudi imaju šest miliona. Oni takođe imaju posebno mesto u mozgu gde se pamte svi mirisi koje su ikad nanjušili. Nemački ovčari, retriveri i lovački psi neke su od rasa koje imaju najbolji njuh.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare