KRVAV NOVAC! SVE OTMICE ZEMUNSKOG KLANA: Legija za sebe uzimao polovinu otkupa, Kalinić se zverski iživljavao nad otetima

Upravo završena treća sezona serije „Klan” oživela je u javnosti događaje i likove koji se vezuju za delovanje jednog od najozloglašenijih kriminalnih klanova. Iz tog razloga Kurir podseća na najpoznatije otmice „zemunaca”.

Otmice imućnih ljudi bile su za zemunski klan vrlo unosan posao! Taj prljavi posao su razgranali 2000. godine i za kratak period, prema nekim procenama, uzeli čak 20 miliona evra.

Svi su učestvovali

U akcijama su učestvovali gotovo svi „zemunci” – od vođa klana Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, pa nadalje: Miladin Suvajdžić – Ðura Mutavi, Dejan Milenković Bagzi, Vladimir Milisavljević, Sretko Kalinić, Aleksandar i Miloš Simović, Dušan Krsmanović, Milan Jurišić, Zoran Vukojević…

Sve otmice su izvodili u saradnji s nekadašnjim šefom Jedinice za specijalne operacije (JSO) Miloradom Ulemekom Legijom, koji je navodno dobijao polovinu novca.

Na spisku kidnapovanih bili su biznismeni Miroslav Mišković, Milija Babović i Milenko Aleksić, zatim Vuk Bajrušević, čija je sestra bila udata za kontroverznog Vladana Kovačevića Trefa, te kontroverzni Suad Musić… Pretpostavlja se da upravo „zemunci” stoje i iza otmice sina pevačice Lepe Brene i teniske legende Slobodana Bobe Živojinovića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare