OTKRIVEN TESTAMENT MILUTINA MRKONJIĆA: Prva žena Daša nasledila MRKINE PARE, a evo šta je ostalo Ani Bekuti!

Godinu dana od smrti Milutina Mrkonjića (80), počasnog predsednika SPS i nekadašnjeg ministra za infrastrukturu i saobraćaj, navršava se u nedelju, 27. novembra, a kako Kurir nezvanično saznaje, penzija pokojnog političara, ali i sva imovina, među kojom su i stan u Krunskoj ulici na Vračaru i automobil marke „mercedes“, pripali su njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić.

Naime, iako se u medijima mesecima spekulisalo o ostavinskoj raspravi za Mrkonjićevo nasleđe, Kurir saznaje da ona zapravo nije ni održana.

Slovo zakona

– Glavna zabuna nastala je jer se Mrkonjić nikada zakonski nije razveo od supruge Daše, iako više od 10 godina nisu živeli zajedno, što nisu krili, a političar se javno zabavljao i živeo u vanbračnoj zajednici s pevačicom Anom Bekutom. Svi su se pitali kako je rešeno pitanje Mrkinog nasledstva i kada će biti održana ostavinska rasprava. Međutim, ostavinske rasprave nije ni bilo, jer je sve po zakonu pripalo njegovoj supruzi Daši, kao jedinom zakonitom nasledniku, jer ona i Mrka nisu imali dece. Tu su, između ostalog, i stan u Krunskoj ulici i automobil marke „mercedes S 500 L“, ali i političareva penzija, koja je bila oko 90.000 dinara. Ana Bekuta to nije ništa osporavala i ostala je da boravi u penthausu na Vračaru, u kome je živela s njim – kaže dobro obavešteni izvor Kurira i dodaje:

– Daša je započela renoviranje stana u Krunskoj ulici i trenutno iznajmljuje drugi stan. Nije poznato šta se desilo sa ostatkom Mrkine imovine i potencijalnom ušteđevinom, a ako ih je i bilo, po zakonu je sve pripalo Daši – kaže naš izvor.

Spekulacije

Da podsetimo, u medijima su se mesecima pojavljivale spekulacije kako će se deliti političareva imovina, pa se čak u jednom trenutku pojavila informacija da Daša i Bekuta sada žive zajedno, što je pevačica oštro demantovala.

Milutin Mrkonjić rođen je 23. maja 1942. u Beogradu, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu na katedri za puteve, aerodrome i železnice. Od 2008. do 2012. bio je ministar za infrastrukturu, a od jula 2012. do avgusta 2013. ministar saobraćaja, nakon čega je nastavio da obavlja dužnosti poslanika SPS u Skupštini Srbiji. Dobitnik je mnogih državnih, društvenih i profesionalnih priznanja.

Poslednja zvanična imovinska karta Milutina Mrkonjića:

  • penzija 88.570
  • plata u Skupštini 113.727
  • „mercedes S 500L“
  • stan u Krunskoj ulici

Godinu dana bez Mrke

Pomen na Novom groblju u subotu u 11

Pomen Milutinu Mrkonjiću održaće se u subotu u 11 časova na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana, gde je Mrkonjić i sahranjen. Na šestomesečnom pomenu, pored mnogih partijskih drugova i poštovalaca njegovog lika i dela, pojavila se Ana Bekuta, ali ne i supruga Daša, koja je tada imala zdravstvene probleme. S druge strane, Ana je neutešna stajala sa svojim unucima pored Mrkine večne kuće, a kada su se svi razišli, prišla je spomeniku i nekoliko minuta nešto šaputala nad grobom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare