RISTIČEVIĆ ZADUŽEN ZA VATIKAN, A LAV GRIGORIJE PAJKIĆ DOBIO SALVADOR: Evo ko će biti na čelu grupa priajteljstva sa 161 zemljom!

Članovi Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije, na predlog predsednika parlamenta, a nakon konsultacija sa predstavnicima poslaničkih grupa, usvojili su juče Predlog o formiranju 161 poslaničke grupe prijateljstva i izabrali predsednike tih grupa.

Tako će na čelu grupe prijateljstva s Rusijom biti Igor Braunović, sa Vatikanom ponovo je Marjan Rističević, dok će Dragomir Karić voditi grupu prijateljstva sa Belorusijom.

– Najveća debata je bila o lideru Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću, koji je ponovo predložen za predsednika Grupe prijateljstva sa Austrijom – rekao je predsednik Odbora Borko Stefanović, a Marković je ipak izabran da bude na čelu grupe prijateljstva sa Austrijom, prenosi Kurir.

Predsednici nekih od grupa prijateljstava koji su izabrani su Dejan Radenković na čelu grupe prijateljstva sa Albanijom, na čelu grupe prijateljstva sa BIH je Milimir Vukadinović, Salvadora Lav Grigorije Pajkić, grupe prijateljstva sa Kinom je Marina Raguš, Kuvajta Usame Zukorlic, Nemačke Aleksandra Tomić, Sjedinjenih Americkih Država Sandra Božić, Turske Muamer Bačevac, Ukrajine Milovan Drecun, Crne Gore Igor Bečić i Francuske Jadranka Jovanović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare