OSUMNJIČENI ZA UBISTVO VOĐE PARTIZANOVIH NAVIJAČA UHAPŠEN U BiH: Ovako je ubijen Penčić, ubica pobegao „puntom“

Damir P. (26) u petak je uhapšen u Bosni i Hercegovini gde se krio osam meseci nakon likvidacije Branislava Penčića, bivšeg vođe grupe navijača Partizana „Hed hanters“. On je isporučen našoj zemlji, prenosi Kurir.

Za Damirom P. je po nalogu Višeg suda u Beogradu bila raspisana međunarodna poternica. Njemu je određen pritvor do 30 dana. Odbranu će izneti na početku suđenja.

Policija je nekoliko dana nakon likvidacije uhapsila Umera Š. i Igora B. koji su se u Višem javnom tužilaštvu branili ćutanjem i trenutno se nalaze u pritvoru.

Istraga

– Istraga je pokazala da su pomagači Damira P. u zločinu bili makedonski državljanin Umeri Š. (52), kod kog su pronađena falsifikovana dokumenta na ime Viktor Kovačić, kao i Igor B. iz Beograda, koji nema dosije. Inače, prema nezvaničnim informacijama, za Umerijem Š. traga i Makedonija, pošto je pobegao iz zatvora u toj državi – tvrdi izvor iz istrage.

Po svemu sudeći trojica osumnjičenih za teško ubistvo Branislava Penčića, bivšeg vođe navijača dugo su pratili i tačno znali gde će kog dana biti. Na osnovu toga svako je imao svoju ulogu u zločinu.

– Damira P. u Obrenovac je „fijat puntom“, koji su iznajmili u jednoj rentakar agenciji, dovezao Umeri. Na snimcima se vidi da su ga satima čekali u „puntu“. Kada su videli njegov automobil, ubica je izašao iz automobila, prošao kroz zgradu, izašao na zadnji ulaz i prišao na nekoliko metara Penčiću i njegovoj supruzi. Iz pištolja s prigušivačem ispalio je nekoliko hitaca u vođu navijača, koji je preminuo na putu do bolnice – objašnjava naš izvor.

Sa lica mesta, kako su ispričali svedoci jezive pucnjave, pobegli su „puntom“, a potom najverovatnije prešli u drugi automobil kako bi zavarali trag

– Za sada nije poznato ko je naručio i platio ubistvo Penčića. Uhapšeni nisu želeli da iznesu odbranu, pa se veruje da će to uraditi tokom suđenja. Inače, Penčić je bio na čelu Partizanove grupe „Hed hanters“, a odranije je poznat policiji po više krivičnih dela. On je ranjen 2016. godine na autobuskoj stanici u Obrenovcu – kaže izvor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare