KOMANDANT MISIJE KFOR SASTAO SE SA PRIŠTINSKIM MINISTROM POLICIJE: Uzdržite se od jednostranih akcija, ne treba nam eksalacija

Komandant misije KFOR general-major Anđelo Mikele Ristuća sastao se večeras sa Dželalom Svečlom, ministrom policije u privremenim prištinskim institucijama, kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji na Kosmetu, odnosno o tenzijama nastalim zbog namere da Srbima naplaćuju kazne zbog registarskih tablica.

Ristuća je apelovao na obe strane da izbegavaju bilo kakve radnje koje bi mogle dovesti do pogoršanja situacije, prenosi Kurir. On je pozvao sve da se ponašaju odgovorno i aktivno učestvuju u održavanju bezbednosti.

On je istakao da je važno izbeći bilo kakvu eskalaciju, posle tenzija u avgustu.

Ristuća je naveo da će ostati u kontaktu sa svim relevantnim faktorima, uključujući i komandanta Misije EU za vladavinu prava (EULEKS), predstavnike prištinskih institucija i bezbednosnih struktura, kao i ministra odbrane Srbije.

„KFOR ostaje na oprezu i nastavlja da sprovodi svoj mandat UN, sa svim raspoloživim kapacitetima, za bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu, prema Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine“, navodi se u saopštenju NATO KFOR i dodaje se:

„Cilj misije KFOR je mir i bezbednost. KFOR igra vitalnu ulogu u obezbeđivanju bezbednosti koja omogućava dijalog“.

Komandant KFOR-a poziva strane da se uzdrže od jednostranih akcija ili retorike i spreče bilo kakvu dalju eskalaciju tenzija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare