NA IGLAMA SAM BIO CELE GODINE! Đoković nakon istorijske titule govorio o NAJTEŽOJ SEZONI U KARIJERI: Pričao sam toliko puta…

Neverovatna turnir je odigrao Novak Đoković i sasvim zasluženo je stigao do pehara u Torino.

Prvi put posle sedam godina je trijumfovao na Završnom mastersu, a u finalu je pobedio Kaspera Ruda uprkos zdravstvenim problemima sa kojim se suočio.

Nakon meča, Đoković je govorio o tituli na terenu.

„Kasper je igrao veoma dobro. Servirali smo odlično obojica. U 12. gemu prvog seta sam vratio nekoliko dobrih seta, naterao ga da igra. Srećan sam kako sam odigrao sa linije, pogotovo forhend. Vrlo sam zadovoljan nastupom“, rekao je Đoković i dodao:

„Mnogo nerava… Morate da ostanete fokusirani svaki poen. Momentum se lako prebaci na drugu stranu. Zahvalan sam što sam mogao da odserviram za meč, sedam godina je prošlo. Mnogo vremena, a u isto vreme, činjenica da je toliko prošlo, pobedu čini još slađom“.

Izuzetno naporna godina je iza Đokovića.

„Pričao sam toliko puta koliko je ovo čudna sezona. Veliko je ovo olakšanje, radujem se odmoru od nekoliko nedalja. Bio sam na iglama tokom čitave godine, zbog turnira i dozvola da odem negde…“.

Sa šest titula Đoković se izjednačio sa Rodžerom Federerom kao teniser sa najviše trofeja na Završnim turnirima.

„Veliko je dostignuće, najboljih osam tenisera igra na ovom turniru. Najveći događaj u našem sportu pored grend slemova. Uspeo sam da se izjednačim sa Federerom. Posebno je značajno sa svim što sam proživeo ove godine sa porodcom i timom. Ova godina je bila najteža mentalno“, zaključio je Đoković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare