TUŽILAŠTVO TRAŽI DVE GODINE ZATVORA ZA DARKA KOSTIĆA: Kreator vezao mladića u špajzu i pretio mu nožem!

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv modnog kreatora Darka Kostića (42) zbog sumnje da je počinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode.

Podsetimo, Kostić je bio uhapšen 21. aprila ove godine, zbog sumnje da je posle žurke u svom iznajmljenom stanu mladića Š. H. (19) vezao i zatvorio u ostavu. Na saslušanju u Prvom osnovom javnom tužilaštvu detaljno je, kako je Kurir tada pisao, izneo odbranu i izjavio da nisu tačne optužbe koje je protiv njega izneo mladić.

Iz pritvora je pušten 12. maja i od tada se brani sa slobode.

Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je Kostiću stavljeno na teret da je 19. aprila u svom ateljeu oduzeo slobodu kretanja oštećenom, tako što ga je gurnuo u špajz, vezao mu ruke, a potom mu je, držeći nož u rukama, uputio ozbiljne pretnje, nakon čega je oštećeni iskoristio trenutnu odsutnost okrivljenog koji je izašao iz prostorije i pobegao.

– U dokaznom postupku zamenik javnog tužioca je saslušao okrivljenog koji je izneo odbranu i negirao navode krivične prijave, ispitan je oštećeni koji je opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična dela. Takođe, ispitani su svedoci, te su pribavljeni podaci i druga dokumentacija neophodna za utvrđivanje činjeničnog stanja u ovoj krivičnopravnoj stvari – navodi se u saopštenju tužilaštva, prenosi Kurir.

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka Kostića oglasi krivim i izrekne mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvegodine, kao i meru bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare