HALABRINA HTELI DA UBIJU EKSPLOZIVOM, PA SE PREDOMISLILI: Likvidiran u iznajmljenom stanu, učestvovalo OSAM VRAČARACA!

Za brutalno ubistvo Aleksandra Halabrina 20. marta 2020. godine sumnjiče se osmorica pripadnika grupe Nikole Vušovića, među kojima je sam vođa, ali i Halabrinov prijatelj, „radovac“ koji se od samog početka dovodi u vezu sa ovom llikvidacijom!

Halabrin je likvidiran u iznajmljenom stanu u Beogradu, a njegovo telo potom je prebačeno u mesto Parcane kod Sopota u zakopano u plitak grob. Telo je dva meseca kasnije, 16. maja, pronašao jedan pastir koji je obavestio policiju.

– Za njegovo ubistvo osmunjičeni su Nikola Vušović, Uroš Piperski, Dario Đorđević Dekster, Vladimir Kovačević Kovač, Darko Maletić, Miloš Andrejević, Aleksandar Ostojić i Miloš Raičević – piše u naredbi Tužilaštva za organizovani kriminal, prenosi Kurir.

Od njih osmorice četvorica su već na izdržavanju zatvorske kazne, trojica su u bestvu, a jedan je uhapšen u policijskoj akciji izvedenoj protekslog vikenda.

Razlog ubistva

Uroš Piperski, koji se smatra drugim vođom „vračaraca“, i Dario Đorđević Dekster, navodno su došli do saznanja da je Aleksandar Halabrin isplanirao kako da ih likvidira i o tome obavestili Nikolu Vušovića. Njih trojica tako su, iz osvete, organizovali njegovu likvidaciju.

– Saznaja o Halabrinovom navodnom planu dobio je Dekster, a on i Piperski su odmah potom, uz pomoć Vušovića, organizovali ostatak ekipe i osmislili ceo plan – piše u naredbi.

Prva opcija bio im je Miloš Andrijević koji je trebalo da identifikuje i locira Halabrina na Novom Beogradu.

Promena plana

Piperski je zamislio da Andrijević locira Halabrina ispred jednog ugostiteljskog objekta u ovom delu grada, gde se inače okupljaju, i da ga onda raznesu eksplozivom.

Međutim, taj plan nije prošao kako su očekivali i onda su Aleksandar Ostojić i Miloš Raičević počeli da prate Halabrinovo kretanje, navike, ponašanje i oblačenje i sve informacije prenosili organizatorima koji su uz pomoć, sada uhapšenog, Darka Maletića smislili novi plan.

– Maletić i Vušović došli su na ideju da iznajeme stan u koji će namamiti žrtvu, a u tome će im je pomogao Halabrinov prijatelj Vladimir Kovačević koji ga je kobnog dana doveo njima pred noge – navodi se.

U stanu je ubijen, a njegovo telo prebačeno je na pašnjak kod Sopota i zakopano.

Nikola Vušović, Uroš Piperski i Dario Đorđević Dekster terete se za teško ubistvo u podstrekivanju, Vladimir Kovačević i Darko Maletić da su izvršili delo teško ubistvo, a Miloš Andrejević, Aleksandar Ostojić i Miloš Raičević za teško ubistvo u pomaganju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare