STIŽE JAKO ZAHLAĐENJE, MRAZ I SNEG U SRBIJI, I TO VRLO BRZO: Meteorolog objavio NOVU prognozu za naredne dane! NEĆE VAM SE SVIDETI

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je na svom Fejsbuk profilu vremensku prognozu za naredne dane.

– Nakon jučerašnjih 20°C, od sutra pogoršanje vremena. U narednom periodu česta aktivnost ciklona, uz česte padavine i vetrovito vreme, a od vikenda i za desetak stepeni hladnije, uz sneg na planinama. Polovina novembra, a vreme i dalje ne nalikuje ovom delu godine. Maksimalna temperatura dostigla je juče (ponedeljak) u centralnim predelima Srbije 20°C i najtoplije je bilo u Kragujevcu, dok je u Beogradu bilo 18°C. S obzirom na to da je prosek maksimalnih temperatura za ovo doba godine od osam do 12°C, vidimo da su one za sedam-osam stepeni više od proseka za sredinu novembra – piše Đurić i dodaje:

– Za razliku od jučerašnjeg, pravog prolećnog dana, današnji dan biće svežiji i uz dotok nešto vlažanije vazdušne mase, pa se ponegde na severu Vojvodine očekuje slaba kiša. U većini ostalih predela Srbije očekuje se promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima, a ponegde se očekuje i duže zadržavanje magle ili niske oblačnosti, naročito na severozapadu i istoku Srbije (Negotinska Krajina). U košavskom području danas će duvati umeren do jak jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura biće danas od 12 do 18°C, u Beogradu do 15°C.

On navodi da se „u sredu preko našeg područja očekuje premeštanje ciklona iz Đenovskog zaliva dalje na istok preko Panonske nizije“.

– Pre podne u severnim, a sredinom dana, posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar, u Bačkoj severozapadni. Veći deo Srbije biće u toplom sektoru ciklona, uz maksimalne temperature od 14 do 18°C, dok će Bačka i zapad Srema biti u hladnijem sektoru ciklona, uz maksimalne temperature do 12°C – navodi meteorolog:

– I u četvrtak će u Srbiji pod uticajem ciklona biti oblačno sa kišom, uz skretanje vetra na severozapadni, pa će sa severa i iz oblasti Alpa doći i do prodora hladnije vazdušne mase. Maksimalna temperatura biće od 10°C na severu do 16°C na jugu Srbije. Krajem dana očekuje se prestanak padavina.

Prema njegovim rečima „u petak ujutro tmurno i hladno, u većini predela i sa maglom“.

– Tokom dana biće oblačno i uglavnom suvo. Sve više će jačati ciklon iznad Đenovskog zaliva koji će se tokom dana premeštati preko Italije ka centralnom Jadranu. Vetar će u Srbiji biti u skretanju na jugoistočni i krajem dana u košavskom području biće u pojačanju. Maksimalna temperatura zbog priliva nešto toplije vazdušne mase sa juga i sa Mediterana biće od 11 do 17°C, a tmurno i hladnije biće u Negotinskoj Krajini, temperatura do 10°C. Krajem dana na zapadu i jugozapadu Srbije, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima očekuje se jače naoblačenje sa kišom – navodi Đurić:

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare