MINISTAR VESIĆ NA KONFERENCIJI TRANSPORTNE ZAJEDNICE: Dugogodišnje iskustvo rada upotrebiću u daljem približavanju Evropskoj uniji

Ministar, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas je putem video-poziva prisustvovao ministarskoj konferenciji Transportne zajednice, koja se održava u Briselu. Vesić je izrazio zadovoljstvo time što je na početku svog ministarskog mandata u društvu najkompetentnijih ljudi za oblast saobraćaja na Zapadnom Balkanu.

On je istakao da će svoje dugogodišnje iskustvo rada u državnoj upravi upotrebiti na daljem približavanju Evropskoj uniji u oblasti zakonodavstva, kao i infrastrukturnog povezivanja sa regionom i Evropskom unijom.

Ministar je na konferenciji izložio izveštaj o napretku i implementaciji akcionih planova Transportne zajednice, koji se odnose na drum, železnicu, olakšice u transportu, bezbednost na putevima, vodni transport i multimodalnost sa statusom o tranziciji pravnih tekovina EU.
„Napredak u usklađivanju sa pravnim tekovinama EU i unapređenje povezanosti neće samo pozitivno uticati na Srbiju, već će uticati i na ceo region. Trebalo bi da se fokusiramo na rezultate koji će poboljšati povezanost kako u regionu, tako i u Evropi“, rekao je Vesić. „Ovaj izveštaj nam može dati više informacija gde moramo uložiti više napora kako bismo bili bolji, ali i gde intenzivnije sarađivati sa susedima. Nastavimo zajedno kako bismo u narednim godinama imali izveštaj koji pokazuje napredak“, zaključio je ministar.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare