Zvezda ekspresno predstavila Ivanovića: Prvi put su me zvali pre 50 godina, verujem u ovaj tim

Košarkaši klub Crvena zvezda predstavio je novog trenera, nakon što je sa dosadašnjim strategom Vladimirom Jovanovićem raskinut ugovor.

Na njegovo mesto danas je stigao Duško Ivanović, koji je predstavljen u dvorani „Aleksandar Nikolić“. 

Iskusni trener je prilikom prvog obraćanja medijima podvukao da se nada da će sa crveno-belima uspeti da napravi rezultate, kakve je već pravio tokom karijere sa drugim timovima, ali i da je svestan da taj proces neće biti jednostavan.


UDARNA ES- Znam da će mi biti teško, ali mi je zadovoljstvo što sam došao. Verujem da tim može da ima karakter koji su imali sve moje ekipe – pobednički karakter – da znaju da mogu svaki meč da pobedi. Košarka je moja strast, nadam se da ću uživati sa momcima – rekao je Ivanović i dodao: 

– Pre 50 godina je bilo kontakta sa Zvezdom. Sudbina je htela da dođem u Zvezdu.

Crnogorski strateg je istakao i da je pratio crveno-bele. 

– Pratio sam Crvenu zvezdu kao što sam pratio sve ekipe Evrolige. Znam dosta, ali ne dovoljno. Drugačije je ono što vidiš kada si napolju, a drugačije ono što vidiš kada si unutra – završio je Ivanović kratko obraćanje medijima i uputio se na prvi trening sa novim timom.

Ovaj 65-godišnjak ekipu preuzima dok se ona nalazi na začelju Evrolige, sa samo jednom pobedom u sedam utakmica, a lošu formu potvrdio je i neočekivan poraz od Zadra na domaćem terenu u ABA ligi proteklog vikenda, prvi u šest kola. 

Kada je reč o biografiji crogorskog trenera, ona je impozantna. Ivanović je karijeru počeo još davne 1993. godine u Švajcarskoj. Reputaciju trofejnog stratega sticao je u Nemačkoj, Italiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Francuskoj, Rusiji, Turskoj, ali su mu taj deo života obeležila tri mandata u Baskoniji, ranije poznatoj kao Taukeramika. U klubu iz Vitorije on je najpre bio od 2000, do 2005. godine, drugi mandat je bio kraći za jednu sezonu (2008 – 2012), dok je poslednji počeo 2019, a završio se 15. novembra prošle godine, od kada je strateg iz Bijelog polja bio bez angažmana.

Tri puta je sa tim klubom bio prvak u Španiji (2002, 2010. i 2020. godine), poslednji trofej osvojio je sa Lukom Vildosom u timu, koji je sada u crveno-belom taboru, a vodio je još i Limož, Barselonu, Panatinaikos, Himki i Bešiktaš. 

Njegov debi na klupi Crvene zvezde očekuje se 17. novembra (19 sati), u evroligaškom duelu sa Asvelom u Beogradu, dok će na istom mestu, u subotu (21 sat) crveno-beli u dvorani „Aleksandar Nikolić“ deočakti Cibonu u okviru regionalnog takmičenja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare