I DECA MEĐU UBIJENIMA Mala Ekrin i njen otac čekali majku ispred radnje kad je odjeknula eksplozija, oboje su POGINULI (FOTO)

U eksploziji u nedelju u ulici Istiklal u Istanbulu poginulo je šestoro ljudi, među kojima dvoje dece, dok je 81 osoba povređena. Među žrtvama su majka i ćerka i otac i ćerka, prenosi Blic.

Istanbulska policija saopštila je danas da je uhapsila 46 osoba u vezi s napadom u centralnoj trgovačkoj ulici, u kojem je poginulo šest ljudi, kao i da je među privedenim Sirijka Ahlam Albašir koja se sumnjiči da je podmetnula bombu.

Tokom prvog saslušanja, osumnjičena žena je rekla da su je obučavali kurdski ekstremisti u Siriji i priznala da je ušla u Tursku kroz region Afrin na severozapadu Sirije, saopštila je policija, prenosi Rojters.

Eksplozija se dogodila u nedelju popodne oko 16.20 u krcatoj pešačkoj ulici Istiklal, koja je ponovo otvorena nakon što ju je policija ogradila tokom istrage koja je potrajala do jutarnjih sati.

Među žrtvama napada ima dece, preneo je Medyascope.tv. Majka i njena 15-godišnja ćerka i 9-godišnja devojčica su među šest žrtava napada. 

Takođe, Jusuf Mejdan i njegova ćerka Ekrin (9) su poginuli tokom bombaškog napada.

Prema pisanju turskih medija, Mejdanova supruga je povređena tokom eksplozije. Ona se u trenutku napada nalazila u radnji, dok su je muž i ćerkica čekali ispred. U nedelju su bili u kupovini u poznatoj ulici. 

Otac i ćerka biće sahranjani danas u Adanu, prenose turski mediji. Dodaje se da su roditelji drugu ćerku Derin ostavili kod tetke u Adanu kada su krenuli za Istanbul.

Vest o njihovoj pogibiji potvrdila je ministarka za porodice i socijalne usluge Derja Janik.

– Proklinjem ovaj izdajnički napad koji je ubio oca i njegovu ćerku. Kao država, svim sredstvima stojimo uz porodice naše braće i sestara koji su poginuli i sa našim ranjenim ljudima. Nijedan zli fokus neće moći da naruši naše jedinstvo i solidarnost – rekla je ona, prenosi „Dejli mejl“.

Pedesetak ljudi je otpušteno iz bolnice nakon jučerašnjeg napada, ali postoji zabrinutost da bi Turska mogla biti meta drugih bombaških napada, kao i 2015. i 2017. godine kada je izvedena serija sličnih terorističkih akcija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare