Petković poručio Radi Trajković: Neće vas narod, ali vas hoće Kurti i Meljiza Haradinaj!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas predsednici Evropskog pokreta Srba sa KiM Radi Trajković da ne odlučuje ona o tome ko je predstavnik srpskog naroda na KiM, već narod na izborima, reagujući na njenu objavu na Tviteru da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije isto što i Srbija i da Srpska lista nije isto što i srpski narod na KiM.

 Ne sumnjam da jedva čekate da vidite Kurtija. Toliko o Vama. Molim Vas jedno da naučite, o tome ko je predstavnik naroda ne odlučujete Vi, već narod na izborima. A tu vam je podrška na nivou statističke greške… Neće vas narod, al“ vas hoće Kurti i Meljiza Haradinaj – naveo je Petković na Tviteru.

Trajković je prethodno na Tviteru poručila Petkoviću da treba da razume da Vučić nije isto što i Srbija i da Srpska lista nije isto što i srpski narod na KiM.

– Upravo vi ste ti koji kompromituju našu zajednicu tako što narod prisiljavate da kliče kriminalnim elementima koji ih drže u nesloboditvrdi Trajković.

Ona je tako reagovala na objavu Petkovića na Tviteru da situacija na KiM nikada nije bila teža, a da se Trajković „ponizno nudi Aljbinu Kurtiju i upinje da kriminalizuje Srpsku listu i srpski narod na KiM ne bi li kao nekada sa ogromnim zadovoljstvom došla u priliku da se bori za nezavisno Kosovo“.

Trajković je sinoć izjavila da su izlaskom Srba iz privremenih prištinskih institucija Srbi na severu KiM dovedeni u „najtužniju poziciju“, tvrdeći da je mafija preuzela vlast i ocenila da je važno da neko od Srba bude u tim institucijama.

U međuvremenu bivša ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Meljiza Haradinaj-Stubla rekla je da bi Vlada u Prištini trebalo da ponudi 24-časovnu oružanu zaštitu Trajković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare