NATO NIJE SPREMAN ZA DIREKTAN RAT SA MOSKVOM, ORUŽJE POSLATO U KIJEV SU POSLEDNJI ALIJANSINI TENKOVI, MUNICIJA..? Bivši izraelski obaveštajac ima nove tvrdnje

Događaji u Ukrajini su pokazali, da Severnoatlantska alijansa nije spremna da vodi vojne operacije protiv Rusije. Ovo mišljenje je izneo vojni i politički ekspert Jakov Kedmi, prenosi „Economics Today“

Zemlje NATO-a su više puta izjavljivale da nisu umešane u događaje u Ukrajini, ali su istovremeno aktivno snabdevale Kijev oružjem, municijom, a takođe su obučavale i Oružane snage Ukrajine u svojim vojnim bazama, primetio je ekspert. 

– Na kakav rat su spremne NATO trupe, kada nemaju dovoljno municije i oklopnih vozila za ukrajinsku vojsku? Sve su očistili. Koliko imaju tenkova, koliko oklopnih transportera? Ono što daju Ukrajini je poslednje – smatra Kedmi.

Prema ekspertu, nakon isporuke naoružanja Ukrajini, zemlje NATO-a doživljavaju akutnu nestašicu naoružanja, pa je očigledno preuranjeno govoriti o spremnosti Alijanse da vodi vojne operacije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare