12 ALKOHOLNIH PIĆA SA NAJMANJE KALORIJA! Ljubitelji VODKE i TEKILE će se ODUŠEVITI 

Bez obzira da li volite vino, pivo ili otmene koktele, predstavlljamo vam vodič za niskokalorična pića koja možete naručiti ili napraviti kod kuće

Kalorija je jedinica energije koja dolazi iz hrane i pića, prema Nemours Children’s Health. Ako vodite evidenciju o kalorijama u svojoj ishrani, možda biste želeli da razmislite o niskokaloričnim alkoholnim pićima.

– Dok neki oblici alkohola sami po sebi sadrže priličan broj kalorija, veliki problem u svemu ovome su mikseri – rekla je Keri Gans, autorka The Small Change Diet.

– Mnogi mikseri koje dodajemo alkoholnim pićima sadrže mnogo šećera i ne pružaju nikakvu nutritivnu korist – zaključila je, piše Informer.

Ovo su neka od najniže kaloričnih alkoholnih pića koja možete da poslužite: 

Margarita

Margarite mogu biti kalorijske bombe zahvaljujući puno šećera. Unapred napravljeni mikseri takođe mogu biti problem zbog visokog sadržaja šećera. Da bi ste to zaobišli koristite svež sok od limete, tekilu i malo sirupa. Na taj način ćete smanjiti šećer i kalorije.

Ukoliko želite da dodate neke hranljive materije u mešavinu, urednica za ishranu koja doprinosi Health-u, Sintija Sas, preporučila je upotrebu soka od avokada, manga i pomorandže za veliku dozu esencijalnih vitamina i minerala.

Džin-Tonik

Džin i tonik je klasična kombinacija, ali može da sakupi mnogo kalorija. Tonik voda se uglavnom pravi od kukuruznog sirupa sa visokim sadržajem fruktoze, istog zaslađivača koji se nalazi u koli, a konzerva tonika od 12 unci sadrži osam kašičica dodatog šećera.

Crno vino

Manje količina pića, uključujući crno vino, mogu biti deo niskokalorijskog načina života. Pridržavanje odgovarajuće veličine porcije od pet unci i samo jedna čaša vina tokom sedenja pomoći će vam da smanjite kalorije. 

Profesionalni savet je da idete na suvlje vrste, jer one imaju tendenciju da imaju manje šećera i kalorija.

Martini

– Kao vino, porcije su ovde važne – rekla je Gans.

„Klasična votka ili Džin martini sadrži oko 120 kalorija, međutim, to je ako je uključena samo jedna čašica alkohola i oko 1/3 unce vermuta“.

Guckanje tako jakog koktela verovatno znači da ćete ga piti sporije od slađeg pića napravljenog od soka ili sirupa. Ako želite malo ukusa u mešavini, preporučuje se da dodate malo limuna da biste dali ukus citrusa ili da svoje piće začinite malo sokom od masline, jer dodaje samo pet kalorija.

Rum i dijetalna kola

Da li su rum i kola vaše omiljeno piće? Prema MedlinePlusu, osam unci ruma pomešanog sa dijetnom koka-kolom ima niži broj kalorija.

Ako želite da pojačate ukus bez dodavanja tone kalorija, uvek možete dodati i malo svežeg soka od limete u svoju čašu.

Belo vino

Ohlađeno belo vino može biti osvežavajuće, ali pažljivo birajte vrstu koju pijete. Suva bela vina, kao što su sauvignon blanc ili pinot grigio, obično imaju niži sadržaj šećera, što znači manje kalorija. Slađe vrste poput rizlinga mogu imati više kalorija.

Svetlo pivo

Pivo se često smatra najvećim izazivačem nadimanja, ali možda i nije tako loše. Piva sadrže nekoliko vitamina B. Pivo od 12 unci takođe sadrži više kalcijuma, magnezijuma i selena, koji je ključni antioksidans, nego porcija vina.

Mnoga piva ne navode kalorije na svojim etiketama, pa je preporučeno da potražite pivo koje ima četiri zapremine alkohola i dobićete oko 100 kalorija za porciju od 12 unci. 

Vodka Soda

Soda votka može biti vaš najzdraviji izbor ako ste raspoloženi za žestoki alkohol. 

Gazirana voda ili soda soka ne sadrži kalorije jer je to samo voda sa mehurićem, takođe je dobar mikser za koktele jer hidrira i ne sadrži dodatne šećere ili veštačke zaslađivače.

Alkohol koji zapravo možete popiti na keto dijeti.

Šampanjac

Pravila biranja niskokalorijskog šampanjca su ista kao i za vino.

– Kada birate šampanjac, znajte da suvi znači manje šećera i kalorija – rekla je Briset.

Takođe možete potražiti brut na etiketi, što je francuski za nezaslađeno ili suvo.

Mohito

Mohito kombinuje pomešane listove mente, rum, soda vodu i šećer. Želite da težite porciji od šest unci.

Smanjenje količine šećera koju koristite ili zamena zaslađivača za običan šećer može pomoći u smanjenju kalorija, prema Harvardskoj školi javnog zdravlja.

Paloma

Zamislite palomu kao alternativu margaritu za ljubitelje grejpfruta. Sadrži tekilu, sok od grejpfruta, sok od limete i gaziranu vodu za ukus u stilu margarite.

– Ovo osvežavajuće piće je lakša alternativa margariti koja se obično pravi sa dosta agave ili sa puno šećerom zaslađenog limete – rekla je Briset.

Koristite svež sok od grejpfruta umesto flaširanog da biste uštedeli na kalorijama.

Ako pratite kalorije u svojoj ishrani, možda ćete morati da napravite nekoliko prilagođavanja količine leda, vrste zaslađivača ili vrste miksera u alkoholnim pićima da biste smanjili kalorije. U suprotnom, pića kao što su vino, šampanjac i svetlo pivo će učiniti trik da smanje kalorije.

Mimoza

Ako volite da idete na branč, mimoze će možda biti na meniju. Mimoze obično dolaze sa dva sastojka: sokom od pomorandže i penušavim vinom ili šampanjcem.

U zavisnosti od načina na koji je napravljena, četiri unce mimoze su manje od 100 kalorija, po MedlinePlusu. Dakle, možda biste želeli da se odlučite za niskokalorični sok od pomorandže ili vino i šampanjac koji su manje slatki.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare