OVAKO SE PRAVDAO BOJANIĆ PRED SUDOM U TURSKOJ: Jedan od najtraženijih evropskih kriminalaca negirao da radi za Zvicera

Uhapšeni crnogorski državljanin Željko Bojanić negirao je pred sudijom u Istanbulu da je član kavačkog klana tvrdeći da u Crnoj Gori nije bio skoro 12 godina.

Tu informaciju objavio je CNN Turk.

Bojanić, koga je uhapsila istanbulska policija, izveden je pred sud gde je negirao da je član kavačkog kriminalnog klana i izjavio da je poreklom iz Crne Gore. Navodno je sudiji rekao i da je Crnu Goru napustio 2010. godine i da se od tada nije vraćao.

Bojanić je kazao da zbog razlike u godinama nema nikakve veze sa članovima pomenute organizacije. Sudija je odlučio da mu produži pritvor.

Turska policija je u Istanbulu, podsetimo, uhapsila Željka Bojanića za kojem je Interpol raspisao međunarodnu poternicu i koji je umešan u krijumčarenje droge.

Bojanić je takođe optužen za ubistvo Rista Mijanovića. Policijske ekipe pretražile su dvorište vile u kojoj se Bojanić skrivao sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano telo Mijanovića. Pretraga međutim nije dala rezultate. Mijanović je navodno bio član škaljarskog klana koji je od 2014. bio u zavadi sa Bojanićevim kavačkim klanom.

Pripadnici kavačkog klana su u septembru u Istanbulu organizovali ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Turska televizija CNN Turk izvestila je da je Bojanić, čiji je nadimak „Boris“, među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi i da je u Tursku ušao s lažnim pasošem na ime „Andelev Belčev Jordan“.

Mediji su objavili da je pripadnicima turske bande, čiji se vođa nalazi u pritvoru u Italiji, isplaćeno oko milion evra za ubistvo Vukotića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare