SVEDOK LALIĆ O ZLOČINIMA: Evo kako smo shvatili da je Puki izdajnik, posle ubistva SVI BILI KRVAVI, BELIVUK SE UZNEMIRIO!

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za najteža krivična dela.

Suđenje se nastavlja saslušanjem trojice svedoka saradnika, kojima će pitanja moći da postavljaju i optuženi.

17.58 – Lalić o ubistvu Goksija

Posle priznanja ubistva Gligorijevića, Lalić je priznao da je učestvovao u ubistvu Gorana Veličkovića Goksija.

17.45 – Lalić o ubistvu Aleksandra Gligorijevića Pukija

– Malo kasnije, u junu, na stadion dolazi Aleksandar Gligorijević, kog su zvali Puki, bio je blizak sa Belivukom. Veljku i Marku prilazi sa pričom kako treba da budu likvidirani na nekoj od narednih utakmica, i to iz snajpera iz zgrade Stjepana Filipovića, kako su ti momci stupili sa njim u kontakt i da prodaju likvidatore za 100.000 evra. Kako bi to potkrepio, doneo je snajper, koji je i zaplenjen na stadionu. Doneo je snajper, Belivuk i Miljković ga odlažu, pozivaju Jankovića da ga proveri i to je Gligorijevićevu priču dovelo u sumnju jer je Janković rekao da nema domet iz te zgrade. Tada se posumnjalo da igra duplu igru i da možda želi da namami Belivuka i Miljkovića – ispričao je svedok saradnik i dodao da su onda vođe grupe tražili da sivi „golf“ ozvuči i stavi pod njega GPS uređaj. Taj automobil su potom dali Gligorijeviću, kako bi videli šta smera.

– Belivuk je par dana kasnije došao nervozan, jer je utvrđeno da Gligorijević laže. Utvrdili smo njegov kontakt sa Trajkom, tada je doneta odluka da je on izdajnik i da treba da bude likvidiran – mirno i dalje za govornicom svedoči Lalić, koji je potom naveo da su Belivuk i Miljković potom pripadnicima grupe dodelili zadatke.

Gligorijevića su namamili tako što su mu ponudili marihuanu na prodaju.

– Skinuli su ga u donji veš. Pričali su mi da im se kleo da on nema veze sa izdajom i da će se pokajati kada to shvate. Marko i ja smo se vratili, Marko Budimir mi je dao kesu u kojoj su bili njegov skaj, kaiš, lanac i sat. Mi smo produžili ka kući Miloša i Marka Budimira, par stotina metara od njihove kuće, u kanal smo bacili sat, lanac i šnalu od kaiša. U njihovoj kući u peći smo spalili garderobu – nastavio je Lalić.

On je, prema sopstvenom priznanju dobio zadatak i da proveri Gligorijevićev skaj telefon.

Kako je naveo, u njegovom telefonu nije uspeo da nađe bilo šta što bi ga kompromitovalo.

-Već je bilo kasno. Ušao je u tu kuću i nije bilo mogućnosti da odatle izađe – zaključio je Lalić i objasnio da je te večeri prvi put ušao u kuću u Ritopeku, kada su ga vođe grupe pozvale da dođe.

– Vidim Belivuka, bio je malo uzrujan, možda zato što je dugo znao Gligorijevića, bio je tu Miljković, Janković, bili su krvavi u kombinezonima. Rekli su mi da nisu stigli da realizuju poslednju fazu, da odvezu džakove u reku i da im treba moja pomoć. Prvi put sam tada ušao u garažu. Video sam pet ili šest uvezanih džakova, još jedan sa folijama, najlonima. Prvi put ulazim i u skrivenu prostoriju, vidim je uživo. Mojim kolima smo otišli, džakove smo utovarili ja, Veljko, Marko, Draganić i Miloš Budimir džakove u gepek, a onda se odvezli do reke. Postoji proširenje, na zemljanom putu. Izašli smo, izneli džakove ka reci. Sve ja to prvi put vidim. Objasnili su mi da se džakovi vezuju u paru, da bi se držao balans dok se nose preko ramena. Prišli smo reci, jedno 30-ak metara se pređe putem. Tu stajemo i mislim da su Miloš i Draganić ulazili u reku da prospu ostatke Gligorijevića i to tako što jedan plitko uđe i sa donje strane raspara džak da sadržaj ode. U povratku smo, na pola puta, skrenuli levo kroz voćnjake i u jednoj uvali gde je sasušen potok, zapalili ono što je ostalo, džak sa folijama. Draganić je uvek nosio ranac u kom je bio benzin, baterijska lampa – ispričao je Lalić kako su posle ubistva Gligorijevića zapalili džakove sa tragovima krvi.

Miljković je, kako je naveo, narednih par dana sa Gligorijevićevog aparata koji su čuvali u bunkeru na Partizanovom stadionu, slao poruke njegovim kontaktima. Jedan prijatelj je navodno posumnjao i tražio fotografiju, posle čega je Miljković ugasio aparat.

Naložio je da se usaglasi priča, ako neko dođe da pita, da kažu da glume iznenađenje, ako neko pomene da je nestao i da se prave da ništa ne znaju.

17.35 – O klanici u Ritopeku

– Miljković je rekao da je na idealnoj lokaciji, ne mora da se prolazi naplatna rampa, nema kamera, rekao mi je da je ta prostorija idealna kao privatni zatvor, za ubistva – rekao je Lalić za sudskom govornicom navodeći da mu je Draganić ispričao da je tu prvo gajio marihuanu u toj prostoriji, a da je onda tu kuću prodao Miljkoviću i Belivuku u zamenu za stan u stambenom bloku na Zvezdardi, ali da je nisu preveli na sebe.

Iznoseći detalje nepoznate javnosti, naveo je da su mu rekli i da je Zvicer finansijski pomogao Belivuku i Miljkoviću da kupe tu kuću, koju je kako je rekao, Miljković već tada zvao klanica i upozoravao stalno da njena lokacija nikako ne sme da bude otkrivena.

17.25 – Lalić o ubistvu Kojića

– Miljković nas okuplja na stadion, mene, braću Budimir, Namanju Đurića, Lazara Marinkovića, Nemanju Simića i saopštava nam da njegov kum Mirko Kojić je velika pretnja po njega i može biti pretnja po sve, zbog ubistva na šinama i nekih drugih likvidacija i da moramo da rešimo. Niko nije negodovao, niti se protivio, nisam ni ja. Svi smo prihvatili plan. Miljković je bio u kontaktu sa Kojićem i plasirao mu je priču kako ga je policija presrela, uhapsila, da je formirana posebna grupa da ih sredi i da su ga posle pustili – rekao je on navodeći da je Miljković to uradio da ne bi posumnjao kada ga namame.

– Namamio ga je Janković, rečeno mu je da idu da opserviraju neko lice. To je bila fiktivna priča, rečeno mu je da ne nosi telefon, samo foto aparat. Odabran je parking u Radničkoj ulici, ima dosta rastinja okolo, mračan je i bio je pogodan. To veče, Miloš Budimir je vozio moju škodu, ja sam bio napred, pozadi Simke i Laza. Zauzeli smo mesto na parkingu, a tog dana Marko Budimir i Marko MIljković su dovezli na parking audi A5 i ostavili ga. Uveče su dovezli beli kombi, inače smo imali dva koja su stajala na parkingu, parkirali se. Janković je trebao peške da dođe i da nam to bude signal da se pozicionirao na lokaciju. Čekali smo dvadesetak minuta, bilo je hladno, dva puta mi se čini da je izašao stanar iz objekta ispred kog smo bili parkirani. Ja sam imao radio vezu, u rukama smo imali policijske značke koje nam je obezbedio Miljković – ispričao je kako je otet drugi Miljkovićev kum.

Kako je naveo, stanaru je prišao i rekao mu da su oni policija.

– Ubrzo nam je stigla informacija da je na parking stigao mali gradski auto crvene boje, „dačija sandero“ ili „reno klio“ i pretpostavili su da bi to morao da bude Kojić. Krenuli smo u realizaciju. Lazin zadatak je bio da da u slučaju da policija krene ka parkingu on odvuče pažnju, da bi mi kupili vreme. Mi smo škodom došli do njega, izleteli iz automobila, ja prilazim sa strane vozača, Đurić sa suvozačeve, Miljković nam ga je predstavio kao opasnog čoveka koji je učestvovao u nekoliko likvidacija. Uz povike „policija“ lupali smo po staklu, on je otvorio, ja sam mu nogu stavio na butinu, polugom na levo rame ga izvukao i uz pomoć Đurića mu vezao lisice na leđima. Imao je sivu majicu, prebacili smo je preko glave da mu onemogućimo da vidi šta se dešava. Miljković i Marko Budimir prilaze belim kombijem, ja i Đurić predajemo Simketu Kojića, on ulazi sa Jankovićem – ispričao je on i otkrio da je ceo taj događaj ispratila jedna plava žena, koja je sedela u golfu.

17.13 – O ubistvima u Atini

Lalić je potom naveo da je u decembru 2019. sa Belivukom i Milošem Budimirom otišao u Atinu, on svojom škodom, a oni drugom koje su ostavili u Solunu i prešli u njegovo vozilo.

– Tamo nas dočekuje momak na skaju Dijaz, koji nam je našao apartman na Glifadi. Tamo je boravilo dvadesetak pripadnika kavačkog klana, sa ciljem lociranja i likvidacije Kožara, Dedovića i Stamatovića. Poneli smo kamere, špijunsku opremu. Imali smo čvrstu informaciju da su tu, jer su im porodice bile praćene i da provode vreme u nekoliko ugostiteljskih lokala. Ništa nismo našli i vratili smo se, ali 1. ili 2. januara na zahtev Veljka ponovo odlazim tamo, ali avionom. Informacija je bila da vreme provode u Kifisi, i treniraju u jednoj teretani. Bio sam u kontaktu sa Lainovićem, on je tada bio sa Brašnjevićem u Atini, on je na skaju bio Gadafi. Bio sam na vezi i sa Karlosom i još jednim na skaju, rekli su mi da su to Kašćelan i Zvicer. Izbio je problem jer su se Lainović i Brašnjević potukli sa nekim u lokalu, imali su pištolje, a ja sam komunicirao sa Lainovićevom mamom koja je na skaju bila Big mama i njegovim bratom i Zvicerom, posredovao sam jer on nije hteo da se spoji sa njima. Pušteni su oko sedam dana kasnije – počeo je o ubistvima u Atini.

Kako je naveo, imao je informaciju da je puštanje iz pritvora u Atini plaćeni oko 100.000 evra.

– Ostao sam sa njima u kontaktu, ispričali su mi kako su lično likvidirali Dedovića i Stamatovića i još neke detalje, kako su ih našli i pratili – dodao je on.

Brašnjović i Lainović su potom posle nekoliko meseci preko Makedonije, zatim KiM došli nazad.

– Miljković je potom tražio da spržim aparate Lainovićevoj majci i bratu, da spržim skaj, jer je postao svojeglav i opasnost i da je možda neke materijale prosledio majci i bratu. Pokazao mi je slike, toga dana je bio likvidiran na KiM. Razdvojili su Brašnjovića i Lainovića. Lainovića su pretukli i ubili ga hicem u glavu. Slika je stigla taj dan, imao je naduveno lice, ležao je na travi, noge su mu bile savijene u rupi iskopanoj u zemlji. Mene je to iznenadilo, imao je velike zasluge u klanu, izvršio je dve drske likvidacije, bio je koristan – rekao je Lalić i naveo da je Lainoviću i Brašnjeviću bude isplaćen milion evra, ali je onda Zvicer odlučio da bude isplaćeno svoj četvorici milion, što je po 250.000 evra.

Lalić je naveo i da zna da je Lainović od tih para kupio nešto droge, BMW 7 i sat rolex, koji su oni koji su ga ubili na KiM uzeli kao isplatu, a BMW je kako je naveo Miljković poklonio Marku Budimiru.

17.07 – Lalić o ubistvu Kiće Markovića 

– Negde krajem godine smo bili na utakmici Čukarički Partizan, na Banovom brdu. Tada se odvojila jedna grupa, okupljena oko Kiće Markovića. Došlo se do zaključka da to može da bude veliki problem i da treba da se reaguje. Sutradan smo saznali da su hteli da nas napadnu, Miljković je zaključio da je najbolje likvidirati ga – otkrio je Lalić.

Miljković mu je sutradan, kako je naveo, zatražio da mu pozajmi škodu.

– Belivuk i Miljković su mi rekli da idu na sastanak sa Dejanom Lazarevićem. Kada su se vratili, rekli su mi „upecali smo Kiću“. Par dana kasnije Miljković mi je rekao da budem na nekom javnom mestu, ispod nekog video nadzora. Sa internet portala sam video da je Marković likvidiran. Posle su mi ispričali i da su Lainović, braća Budimir i MIljković. Angažovali su Lainovića, rekli mu da obuče kaput jer je imao veći stomak, da se spreči antropološko veštačenje. Koristio je automonil škoda superb, braće Budimir. Miloš ga je odvezao posle u štek stan. Dva dana kasnije, ako se ne varam, Marko Budimir je angažovao neke mlađe momke da to vozilo unište i oružje – govorio je o još jednom nerešenom ubistvu.

Lainović se posle ubistva, kako je dodao, krio u iznajmljenom stanu u Ustaničkoj 216.

17.02 – Lalić detaljno o ubistvu Mihajlovića

– Belivuk i Miljković su mi detaljno ispričali o ubistvu Gorana Mihajlovića. Pokazali su mi njegove slike, neke se nalaze u optužnici ali sam video i slike njegovog ugljenisanog tela. Rekli su mi da su mu cijanid iz šprica bez igle ubrizgali u usta i video sam slike kako mu ide pena na usta, u toj nekoj kući za koju tada nisam znao. Rekli su i da ga je namamio neki Šundić, na skaj je bio Džeri, a kasnije Santos – izneo je nepoznate detalje o ubistvu Mihajlovića.

Prema njegovim rečima, za lokaciju placa na kom je njegovo telo spaljeno, Belivuk mu je pokazao. Kako je naveo, Miljković je fotografisao i slao.

– Ispričali su mi kako su posle ubistva Mihajlovića, uzeli neku količinu oružja, droge, pola kilograma kokaina – mirnim tonom je nastavio izlaganje Lalić, koji je na osnovu sporazuma dobio 18 godina zatvora.

16.48 – Svedočenje Lalića

– Pre nego što počnem svoje izlaganje, želim da se izvinim porodicama žrtava zbog svega što je učinjeno i svega što će morati ovde da čuju – rekao je na početku.

– Veljka Belivuka poznajem dugi niz godina, a od 2016. sarađujemo na poslovima s drogom. Miljkovića sam upoznao kao njegovog prijatelja, upoznao sam ga posle ubistva Aleksandra Stankovića. U tom periodu sam učestvovoao u pratnji i opservaciji više ljudi bliskih škljaraskom klanu, koji su bili pretnja po život Belivuku. U januaru 2017. godine Miljković i Belivuk su tražili da im pomognem u opservaciji Vlastimira Miloševića, Miljkovićevog kuma, što sam ja i prihvatio. Miljković mi je objasnio da su u zavadi i da je Milošević organizovao da mu se baci molotovljlev koktel na stan u Krnjači – rekao je Lalić na početku i nastavio:

– U januaru, jedne večeri, odlazimo u 27. marta gde je Milošević živeo sa porodicom. Njih dvojica su stajali i čekali da neko ne naiđe, a ja sam iznad zadnjeg levog točka njegovog automobila postavio GPS uređaj. Organizovao sam tih dana i postavljanje kamere preko puta stana Vlastimira Miloševića. U stanu preko puta zgrade, koji je koristio Nikola Spasojević je stajao uređaj na kom smo gledali. Za par dana, imali smo celu njegovu rutinu. Nisam znao da hoće da ga ubiju, mislio sam da će samo da ga povrede.

– Kasnije mi je Miljković ispričao da je jedva ubedio Jankovića da krene sa njim – dodao je Lalić, ali ga je prekinuo Miljkovićev advokat, tvrdeći da o tome ne treba da priča, jer je taj predmet pravosnažno okončan.

Međutim, sudija mu je dozvolila da nastavi.

– Nekoliko dana posle tog krivičnog dela, napustio sam zemlju. U inostranstvu sam se bavio poslovima sa drogom. Otvorio sam firmu sa sedištem u Pragu, za distribucijom sa skajem – otkrio je Lalić.

Kako je naveo, po izlasku Veljka Belivuka i Marka pošto su oslobođeni za ubistvo Miloševića, stupili su ponovo u kontakt i to preko skaja.

16.42 – Svedoci saradnici mogu iz sudnice da prate svedočenje Lalića

U sudnicu su se vratili optuženi, advokati, publika u kojoj je veliki broj policajaca u civilu. Upravo je ušlo i sudsko veće i saopštilo da je odlučeno da svedoci saradnici Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin mogu iz sudnice da prate svedočenje Srđana Lalića.

– Veće je imalo u vidu da su Hrvatin i Spasojević okrivljeni saradnici i da kao okrivljeni imaju prava, da kao okrivljeni, čuju kako se određeni okrivljeni saradnici izjašnjavaju i svedoče u odnosu na njih – saopštila je sudija i pozvala Lalića da se vrati za sudsku govornicu.

Pre nego što je Lalić počeo da svedoči, za reč su ponovo redom počeli da se javljaju advokati, pokušavajući da ospore odluku suda da svedok saradnik može da koristi beleške, ali je sudija prekinula raspravu i rekla Laliću da položi zakletvu. On se zakleo svojom čašću da će govoriti istinu.

15.50 – Pauza od 40 minuta

Branilac Marka Miljkovića, Vladimir Petrović, zatražio je da se tokom izlaganja Srđana Lalića iz sudnice udalje druga dvojica svedoka saradnika, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Zamenik tužioca Saša Ivanić podsetio je da su okrivljeni saradnici učestvovali i na pripremnom ročištu, slušali odbrane, i da treba da ostanu u sudnici da slušaju. Ovaj stav zamenika tužioca izazvao je buru u sudnici, pa je veće napravilo pauzu pre nego što odluči da li će biti prisutni ili ne. Pauza će trajati 40 minuta

15.35 – Prvi od okrivljenih saradnika, Lalić za govornicom

Pošto je Đorđević završio sa svojom odbranom, sudija je prvog od okrivljenih saradnika pozvala Srđana Lalića.

Lalić je za govornicu izašao noseći u rukama fasciklu sa brojnim papirima, koje je raširio čim je stao za govornicu. Advokati su odmah zatražili da sud odluči da li može da koristi beleške tokom davanja iskaza, pa je veće napravilo kratku pauzu, kako bi doneli odluku o tome.

Sudsko veće se vratilo u sudnicu i saopštilo da smatra da Lalić ne treba da koristi beleške.

– Ako nešto preskočite, mi kao veće možemo na neki način pitanjima da vas podsetimo – rekla mu je sudija, posle čega je odrana zatražila da pomeri svesku.

– Vaš sporazum o svedočenju sud je prihvatio. Znate o čemu sve treba da govorite, šta je predmet optuženja. Vaše dužnosti su da u skladu sa zakonom govorite istinu i da ništa što vam je poznato ne prećutite, davanje lažnog iskaza je krivično delo – upozorila ga je sudija, dodajući da ne može da se poziva da ne odgovara na pojedina pitanja.

– Jasno, kratko je rekao Lalić, držeći obe ruke za sudskom govornicom.

– Samo bih hteo da vam skrenem pažnju, moje izlaganje je obimno, nekoliko sati sigurno. Teško ću hronološki sve to da ispratim bez beleški – rekao je Lalić, obučen u crni džemper, belu košulju i crne pantalone, prenosi Kurir.

– Neke stvari koje se ne nalaze u optužnice i sled događaja koji sam posložio da bi se lako pratilo, u tom smislu mislim – rekao je Lalić, posle čega je sudija navela da može da se podseća, ali ne i da čita.

Ponovo su se za reč javili advokati,koji su tražili da se sveska skloni i da je odnese sudska straža, što je i učinjeno.

Branilac Marka Miljkovića, Vladimir Petrović, zatražio je da se tokom izlaganja Srđana Lalića iz sudnice udalje druga dvojica svedoka saradnika, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Zamenik tužioca Saša Ivanić podsetio je da su okrivljeni saradnici učestvovali i na pripremnom ročištu, slušali odbrane, i da treba da ostanu u sudnici da slušaju. Ovaj stav zamenika tužioca izazvao je buru u sudnici, pa je veće napravilo pauzu pre nego što odluči da li će biti prisutni ili ne. Pauza će trajati 40 minuta.

15.34 – Belivuk postavlja pitanja Đorđeviću

Potom se za reč javio i Belivuk, koji je sproveden u sudnici tek pošto se Miljković vratio na svoje mesto.

Belivuk: Imam samo jedno pitanje. Ispod koje tribine se nalazi kafić koji tužilaštvo naziva bunker?

Đorđević: Ispod istočne.

15.31 – Miljković postavlja pitanja Đorđeviću

Pravo da postavi pitanja optuženom Đorđeviću iskoristio je i Marko Miljković, koji je po optužnici, zajedno sa Veljkom Belivukom organizovao kriminalnu grupu, čiji je član bio i bivši rukometaš. Miljković je iz boksa za optužene, u pratnji stražara uveden u sudnicu.

Miljković: Recite mi Vojislave, da li znate za seksualno opredeljenje I.S.?

Đorđević: Ne znam

Miljković: A optuženog Šejića? Da li voli muškarce ili žene?

Đorđević: Žene.

Miljković je potom počeo da postavlja pitanja o tome kako se zovu inspektori koji su mu pretili da da iskaz, ali Đorđević nije mogao da se seti.

Miljković: Da li se bojite pritvora?

Đorđević: Ne bojim se.

Miljković: Koliko dobro poznajete mene, Veljka i ostale?

Đorđević: Poznajem vas toliko da ste stariji navijači.

14.47 – Optuženi Đorđević za govornicom

Iako se očekivalo da danas na početku suđenju svedoci saradnici daju svoje iskaze, prvi je za govornicu izašao optuženi bivši rukometaš Vojislav Đorđević.

On je izjavio na prethodnom suđenju da mu nije dobro i da će naknadno izneti odbranu.

– Ne ostajem kod svojih ranijih odbrana – rekao je Đorđević na početku izlaganja.

– Prvo želim da kažem da nisam član kriminalne grupe, niti sam počinio bilo kakva krivična dela. Tačno je da sam 20. maja 2021. godine u kasnim noćnim časovima, davao takozvanu odbranu pred Službnom za borbu protiv organizovanog kriminala. Želim da povučen taj iskaz u SBPOK kao i u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Oni su netačni i iznuđeni – rekao je danas bivši rukometaš koji se brani sa slobode.

Nekadašnji rukometaš Partizana izjavio je i da nije znao zašto je uhapšen, osim da se vezuje za Veljka Belivuka.

Specijalni Sud, advokati
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ, MUP SRBIJE, SCREENSHOT

On tvrdi da su mu tokom ispitivanja pretili da neće izaći iz zatvora, da je bio uplašen.

– Inspektori su mi pretili, više sati si govorili koga moram da optužim, da nikada više neću izaći iz zatvora, da nikada više neću igrati rukomet, zašta živim već 10 godina, a da ću ako kažem šta žele odmah da izađem na slobodu – ispričao je optuženi tvrdeći da je bio uplašen za sebe, svoj život, život roditelja i svoju karijeru.

– Nisam počinio krivična dela. Tačno je da sam Partizanovo dete od kada za sebe znam. Moj otac je navijao za Partizan, išao sam sa njim na utakmice. Fudbalski klub volim samo kao sportski navijač – rekao je on iznoseći odbranu.

Kazao je da je u restoran na stadionu Partizana dolazio samo da popije kafu.

– Nisam pratio niti osmatrao nečije kretanje. Ja za to stvarno nemam vremena, ja kada nađem vremena, dolazio sam u taj restoran da popijem kafu. Nekada sam treninge imao tu na stadionu, u teretani, ali nisam počinio dela – dodao je rukometaš, navodeći da su upravo iz kluba u kom trenira obavestili oca da je uhapšen.

Đorđević je naveo i da on nema saznanja da je postojala kriminalna grupa, tvrdeći da nikada u životu nije razmišljao da bude kriminalac.

– Što se tiče skaj aplikacije, ja sam ovde prvi put čuo šta je to. Što se tiče ostalih optuženih, poznajem samo par momaka koji su moji drugari, to su sve dobri momci, Aleksa Dunjić, Aleksa Šejić, Miloš Lukić Selak, Igor Ivančević koji nije ovde. Mi smo pisali transparente, pravili koreografije, ono što mlađi navijači rade. Sa ostalim optuženima nisam imao nikakve kontakte – naveo je on ne pominjući tvrdeći da Belivuka i Miljkovića poznaje samo kao starije navijače.

– Mi smo ih poštovali kao starije navijače, to je elementarna kultura. Bili smo srećni kada priđu, pozdrave se, pitaju šta ima momci, kako ste. Ja nemam čak ni njihove brojeve telefona – dodaje je optuženi.

Njemu se na teret stavlja i krivično delo otmice I.S., koji je potom prema optužnici u prostorijama koje su koristili silovan.

– Niti sam I.S. odveo, niti zadržao. Bio sam na stadionu, istina je, kao i mnogo puta pre toga i mnogo puta posle toga. Tu se okupljaju ne samo navijači, nego i ostali ljubitelji fudbala, bili su tu i fudbaleri, članovi UEF-a, nije to bio kafić samo za navijače – rekao je on.

Vojislav Đorđević, na kraju izlaganja se izvinio optuženima koje je pomenuo u iskazu u policiji, i naveo da ne želi da odgovara na pitanja tužioca jer su mu uništeni život i sportska karijera.

14.41 – Sudsko veće u sudnici

Sudsko veće je ušlo u sudnicu i počelo sa prozivkom optuženih i svedoka saradnika.

14.10 – Okrivljeni stižu u pratnji advokata

U Specijalni sud došao je Filip Ivanovski kome je ovo prvi put da dolazi sa slobode. Inače, on je došao u pratnji jednog momka i advokata Miljane Perendije

Stigao je i Nikola Stefanović, okrivljeni koji dolazi sa slobode.

Upravo su zajedno došli Boris Karapandžić, Vlado Georgiev i sa suprugom Slađanom Sekulić u pratnji advokata. Slađana Sekulić je držala supruga ispod ruke.

U pratnji advokata dolazi Vladimir Dimitrijević.

Upravo je upratnji advokata došao i Miloš Lukić Selak, koji je na prethodnom ročištu pušten na slobodu. Selak je stigao u pratnji advokata Ivana Gvozdenca.

U pratnji advokata došao je Vojislav Đorđević, bivši rukometaš Partizana.

13.50 – Konvoj marica stigao u zgradu suda

U zgradu suda, u pratnji policije, stigle su još dve marice.

Prvi konvoj marica u pratnji Žandarmerije, u kojima su prebačeni optuženi koji su u pritvoru Centralnog zatvora, stigao je u sud. Belivuk i Miljković, podsetimo, borave u pritvoru u zgradi Specijalnog suda.

Oko zgrade Specijalnog suda u Ustaničkoj, već je raspoređen veliki broj policajaca u uniformi i civilu.

Podsetimo, Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić postali su svedoci i nagodili se s Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za blažu kaznu. Trojica svedoka-saradnika odlučili su da ispričaju sve o zločinima ove kriminalne organizacije, koja se godinama unazad skrivala pod paravanom navijačke frakcije Principi.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare