SRBIJA NASTOJI DA ODRŽI MIR I STABILNOST Vučić razgovarao sa Stoltenbergom: Priština jednostranim potezima krši Briselski sporazum

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas telefonom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zatražio da se sve strane u sporovima po pitanju Kosova uzdrže od koraka koji bi izazvali eskalaciju, odnosno da se uzdrže od jednostranih poteza koji bi ugrozili mir i stabilnost.

Predsednik Vučić je generalnom sekretaru NATO ukazao na to da Priština svojim jednostranim potezima brutalno krši Briselski sporazum, smenom srpskog komandira policije za region Sever Nenada Đurića, te nelegitimnim postupanjem po pitanju registarskih tablica i bezmalo desetogodišnjim odbijanjem da formira Zajednicu srpskih opština. On je dodao da, uprkos tome, Srbija nastoji da održi mir i stabilnost i da će tome da ostane posvećena, prenosi Kurir.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o značaju kako uloge Kfora, tako i direktnog kontakta načelnika generalštaba Vojske Srbije sa komandantom NATO snaga na Kosovu.

Generalni sekretar Stoltenberg istakao je da NATO ceni saradnju ostvarenu sa Srbijom sa pozicije vojno neutralne zemlje, navodi se na sajtu SNS.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare