Prvo oglašavanje restorana u kom se sumnja da su se otrovali đaci iz Borče

Oglasila se uprava ugostiteljskog objekta na Zlatiboru „Braća Sekulići“ prvi put nakon navoda da su se đaci osmog razreda OŠ „Jovan Ristić“ iz Borče otrovali hranom na maturantskoj trodnevnoj ekskurzijom.

U odgovoru na pitanja Telegrafa ističu da se ugostiteljski objekat već 30 godina bavi pružanjem usluga smeštaja i ishrane učenika osnovih i srednjih škola, kao i sportskih ekipa.

– Nabavku hrane vršimo od regularnih dobavljača sa odgovarajućom i urednom deklaracijom – dodaju u odgovoru na pitanja Telegrafa uz napomenu da je to utvrđeno i prilikom dolaska svih inspekcija u protekla dva dana.

Napominju da objekat ima sklopljen ugovor sa Zavodom za javno zdravlje Užice, te da se redovno vrši kontrola ispravnosti namirnica. Poslednje uzorkovanje i kontrola je vršena krajem oktobra meseca 2022. godine.

– Kao i uvek sve je bilo ispravno i u redu – navode: – Obroci koji se služe deci jedu svi zaposleni u našem objektu, kao i mi lično. Nismo imali nikakvih tegoba.

Tvrde da ispunjavaju sve higijenske norme i norme kvaliteta pružanja usluga, te napominju da to mogu potvrditi njihovi poslovni saradnici.

– Objekat nikada nije imao ni jedan propust što smatramo da nemamo ni sad. Preduzeli smo sve mere radi kontrole kvaliteta hrane i čekamo rezultate svih inspekcijskih službi. Nakon dobijenih rezultata dostavićemo zvanične informacije i utvrditi čija odgovornost i propust se desila na ovoj ekskurziji – kažu uz dodatak da se nadaju brzom oporavku osmaka.

Navode i da su kontaktirali Institut za majku i dete.

– Zdravstveno stanje učenika nam je, kao i svima, na prvom mestu – napominju u saopštenju koje je potpisala uprava objekta.

Iz Zavoda za javno zdravlje Užice ranije danas rekli su u odgovoru na naša pitanja da su uzorci uzeti na analizu, ali da rezultati još nisu gotovi.

– U ovom trenutku ne možemo se izjasniti o izvoru i putu prenošenja – rekli su nam.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare