GRADONAČELNIK BEOGRADA NAJAVIO KONKURS U NAREDNIH DESETAK DANA: Šapić: Licitacijom za splavove do uređenog Savskog keja

U narednih desetak, petnaest dana biće raspisan konkurs za licitaciju budućih lokacija za splavove na Savskom keju, a telefonski broj kancelarije u kojoj zainteresovani građani mogu da dobiju sve informacije je na sajtu Sekretarijata za privredu, izjavio je za Beoinfo gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

– U međuvremenu će biti dovedena električna energija i voda i svaka lokacija za splav će imati svoj priključak. To će značiti da su splavovi legalno postavljeni, plaćaće zakup prostora kao i utrošak vode i struje, a imaće i obavezu ugradnje prečišćivača za otpadne vode koje odlaze u reku. Zaista smo napravili jednu odluku koja je pokrivena sa svih aspekata – rekao je Šapić, prenosi Kurir.

On je precizirao da se do broja od trideset lokacija za splavove došlo tako što je uzeta u obzir zakonska regulativa da između splavova mora da bude razmak od petnaest metara, iz bezbednosnih razloga, kao i da splavovi neće biti postavljeni tamo gde se nalaze prostori za reni-bunare.

– Kada se sve to uzme u obzir dolazimo do toga da ćemo od 100 splavova koji danas postoje doći do 30. To će biti lokacije gde će jasno biti definisani gabariti splavova. Kada se bude raspisao konkurs, Ko god želi moći će da dođe i da licitira za zainteresovanu lokaciju. Nakon toga će se krenuti u obaveštavanje vlasnika splavova koji su sada postavljeni da imaju određeni rok do kada moraju da uklone svoj splav, a u suprotnom će biti uklonjen od strane Gradske uprave – rekao je prvi čovek prestonice.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare