ZLA KOB LAINOVIĆA: Kralja novosadskog podzemlja ubili „zemunci“, jednog sina mu likvidirao Belivukov klan, a drugi završio OVAKO

Ljubomir Lainović ubijen je na Kosovu i Metohiji po povratku iz Atine, gde je, zajedno sa Brašnjovićem, likvidirao vođe škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, rekao je svedok saradnik Srđan Lalić na suđenju Belivukovoj grupi u Specijalnom sudu u Beogradu.

Lainović se vodio kao nestao, njegovo ubistvo nije deo optužnice, ali je Lalić pričao i o toj likvidaciji. Između ostalog je rekao:

„Miljković mi je pokazao slike, toga dana je (Lainović) likvidiran na KiM. Pretukli su ga i ubili hicem u glavu. Slika je stigla taj dan, imao je naduveno lice, ležao je na travi, noge su mu bile savijene u rupi iskopanoj u zemlji. Mene je to iznenadilo, imao je velike zasluge u klanu, izvršio je dve drske likvidacije, bio je koristan“.

Lalić ga je, osim za dvostruko ubistvo u Atini, obeležio i kao ubicu Ljubomira Kiće Markovića.

Ljubomir Lainović krenuo je očevim stopama i na isti način i skončao. Njegov otac bio je jedan od najmoćnijih ljudi u podzemlju. Branislav Lainović Dugismatran je „kraljem novosadskog podzemlja“ 90-ih godina.

Ubijen je 20. marta 2000. oko 16:15, ispred hotela „Srbija“ u Ustaničkoj ulici u Beogradu. Dugi je stajao ispred kioska, čekao je nekog, kada mu je prišao mlad čovek u crvenoj jakni s leđa i ispalio tri hica iz pištolja: dva su Lainovića pogodila u glavu, a počinilac je pobegao u pravcu Ulice Vojislava Ilića.

Dejan Milenković Bagzi, pripadnik prvo „surčinskog“, a kasnije „zemunskog“ klana, koji je dobio status svedoka saradnika, svedočio je da je vođa „zemunaca“ Dušan Spasojević naredio ubistvo, a da su to odradili Sretko Kalinić i Miloš Simović.

I naslednike Dugog je zadesila strašna sudbina. Osim Ljubomira, koji je ubijen, drugi njegov sin Matija je 2016. izvršio samoubistvo. Ubio se u kući u kojoj je živeo sa majkom. Najpre je sebi isekao vene, a potom se obesio. Bio je odlikaš, tog leta upisao je Elektrotehnički fakultet.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare