Prebio uspešnog biznismena maskiran u đubretara, a sada pušten da SLOBODNO ŠETA: „Odbrana je smešna, napad je bio PLANIRAN“

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je predlog Prvog osnovnoj javnog tužilaštva da se odredi pritvor Marku Mucibabiću (27) koji se 21. oktobra maskirao u đubretara i pretukao Slobodana Petrovića, generalnog direktora DPC-a (Digital printing centra), saznaje „Blic“.

Naime, Prvo osnovno javno tužilaštvo tražilo je da se Marku Mucibabiću odredi pritvor zbog bojazni da ne utiče na svedoke, odnosno, da mu se odredi pritvor do saslušanja Slobodana Petrovića, čijim iskazom bi trebalo da se utvrde sve okolnosti prebijanja.

Prvi osnovni sud je smatrao da time što je nasilnik priznao šta je uradio, ali i zbog toga što nema dosije, te je prijavljen na mestu gde živi, ne postoje okolnosti za određivanje pritvora.

Od ranih jutarnjiih sati ga čekao

Kako „Blic“ saznaje, Marko Mucibabić (27) prerušen u đubretara u Ulici Milovana Bojovića, bio je od ranih jutarnjih sati, te je čak i razgovarao sa stanarima te ulice.

– Pravio se da čisti ulicu sve vreme. Nikome to nije bilo čudno, jer to se često dešava u toj ulici. Gospođa koja živi tu mu se čak i obratila te ga pitala da joj sredi nešto, na šta joj je on odgovorio da ništa ne brine, jer je tu ceo dan. Međutim, oko 9.30 sati, Slobodan je prišao svom automobilu, ostavio neke stvari, kada mu se napadač obratio pitanjem: „Koja je ovo ulica?“ Slobodan mu je na kulturan način odgovorio, kada ga je Marko M. pitao koji je broj objekta koji se nalazi u blizini. Kada se Slobodan okrenuo, napadač prerušen u đubretara ga je napao i zadao mu nekoliko udaraca. Slobodan je potom počeo da viče i doziva pomoć, nakon čega je Marko pobegao – navodi izvor „Blica“ koji je želeo da ostane anoniman.

Kako navodi, muškarac koji „ima smešnu odbranu“, naneo mu je teške telesne povrede.

– Pomerena mu je osa oka, razbijena poglavina, slomljena jagodična kost, ali ima i druge povrede. Ovo nije obična tuča. Njegova odbrana je smešna. Rekao je da se sa Slobodanom posvađao u saobraćaju, ali ipak, ovo je planirani napad. Pa čak i da je to istina, da su se posvađali u saobraćaju, ovaj napad je planiran. Ko zna koliko je puta čekao Slobodana da izađe iz kuće, a zadesilo se da Slobodan ipak ne izađe – navodi naš izvor.

Prema njegovim rečima, policija je napadača pratila nekoliko kilometara putem nadzornih kamera, a sada, odlukom suda da mu se ne odredi pritvor, sav rad i trud policije pada u vodu.

– Napadač ne poznaje Slobodana, niti Slobodan poznaje njega. U ovom postupku je jako važno saznati ko je naručilac. Sud je napadača pustio na slobodu i time mu omogućio da utiče na svedoke, ali i da bude primer drugima da mogu lako da se izvuku kada nekoga pretuku. Pretpostavljam da se Marko čak i sreo sa ljudima koji su tražili od njega da prebije Slobodana, te su mu dali neki sitni novac uz reči da će za ovo dobiti samo nanogicu. On se sada slobodno kreće gradom, umesto da 30 dana provede u pritvoru – navodi izvor.

Podsetimo, Marko Mucibabić je 21. oktobra prerušen u đubretara pretukao Slobodana Petrovića. Brzom akcijom MUP-a, otkriveno je ko je napadač, međutim, Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva da Mucibabiću odredi pritvor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare