Rasta predstavio himnu Orlova za Katar: Spot inspirisan teškim vremenima u kojima su odrastali reprezentativci

Do početak Svetskog prvenstva u Kataru ostalo je još manje od tri nedelje, a euforija među navijačima intezivno raste. Reprezentaivci Srbije danas su dobili i himnu koju je tačno u podne predstavio reper Stefan Đurić Rasta.

Numera koju je reper i napisao i komponovao, nosi simoboličan naziv „Preko sveta“.

Kako ističe reper, numera nosi simboliku i napisana je baš na dan kada je Srbija postigla veliku pobedu nad Portugalom, koja je bila odlučujuća za odlazak na Mundijala.

– Pesma je nastala malo pre pobede Srbije nad Portugalom koja nas je odvela direktno u Katar. Dok sam sedeo u svom stanu i gledao najavu za tu utakmicu, kroz glavu mi je prošla činjenica da naši fudbaleri nemaju himnu i da su svojim zalaganjima zaslužili pesmu koja će biti posvećena njima, ali i svim navijačima u Srbiji. Numera je spoj ljubavi prema zemlji, fudbalu i muzici – izjavio je reper, prenosi Telegraf.

Numeru prati i filmski spot koji je režirao Lazar Bodroža, inspirisan teškim vremenima u kojima su odrastali naši reprezentativci.

– Zanimljivo je da je završena baš tog dana kada smo se zvanično kvalifikovali na Mundijal. Ubrzo se javila i ideja za spot koji je rađen kao film u kojem je opisana ova generacija reprezentativaca koja je iz razrušene Srbije došla do terena i reflektora velikih svetskih stadiona. Pored toga, akcenat smo stavili i na rodnu ravnopravnost, jer fudbal je i za devojčice. Voleo bih da ova numera donese sreću našim reprezentativcima i naprave veliki uspeh u Kataru i donesu sreću Srbiji – izjavio je Rasta.

Video Rastinog spota pogledajte u nastavku teksta:


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare