OVAJ MEČ NAS JE POKRENUO! Sportski direktor Partizana o NOKAUT FAZI! Spremamo POJAČANJA ZA PROLEĆE! 

Drugu sezonu zaredom fudbaleri Partizana prezimiće u Evropi. „Grupa smrti“ brujalo je posle žreba grupa, ali crno-beli su uspeli.

U konkurenciji Nice i Nanta plasirali su se u nokaut fazu Lige konferencije, a da je bilo lako – uopšte nije. Tim je zadovoljstvo jače, a samim tim i uspeh.

 Ono što smo zacrtali na početku sezone, a to je da prezimimo u Evropi to smo i ostvarili bez obzira što smo imali tešku grupu i raspored. Mnogi su smatrali da su Keln i Nica glavni favoriti, ali mi smo pokazali veliku borbenost i želju i uspeli da prezimimo. Nažalost ostali smo jedina ekipa iz regiona, sa druge strane čestitke igračima i stručnom štabu, ali i navijačima koji su nam davali vetar u leđa – kaže sportski direktor Partizana Ivica Kralj za Informer.

Kad se film premota, vrati unazad, pitamo čelnika crno-belih šta je bio ključ svega?

– Pokazali smo karakter, pre svega, setite se samo utakmice u Češkoj gde smo gubili 2:0 na poluvremenu  imali igrača manje i uspeli da okrenemo utakmicu. Mislim da je to bio pokretač, zamajac za sve ovo kasnije. Da ne govorim o utakmicama protiv Nice i Kelna to su klubovi koji imaju desetostruko veće budžete i ekipe iz liga petice i znate kakvo je samopouzdanje kad igrate dobro protiv takvih ekipa. Iskustvo više za sve momke i jasno ogromno zadovoljstvo.

O MUNDIJALU… Ubeđen sam da prolazimo grupu!

– Svi jedva čekamo da počne Mundijal. Utakmica protiv Brazila je bitna ali ne i presudna. Verujem u ove momke, pokazali su od početka kvalifikacija da imaju kvalitet i samopouzdanje da odigraju odlično što im od srca želim.

Da li prolazimo grupu?

– Ubeđen sam da prolazimo.

Na redu je derbi protiv TCS u Bačkoj Topoli, a onda i ono što svi u Humskoj sada jedva čekaju – žreb za šesnaestinu finala Lige konferencija?

 Da, čekamo ponedeljak i žreb. Razmišljamo i gledamo ko su mogući protivnici, ali licitirati sad bilo bilo bi neozbiljno.  Sve te ekipe koje mogu da nam budu rivali su ozbiljne, ali se nadam da ko god nam dođe možemo da napravimo još jedan dobar rezultat i plasiramo se dalje uz pune tribine na našem stadionu. Voleo bih da deca koja su bila sinoć na stadionu ponovo dođu ovog puta sa roditeljima, i da zajedno proslavimo eventualnu pobedu ili dobar rezultat i da to bude još jedan praznik fudbala u Humskoj – priča sportski direktor Partizana.

Našeg sagovornika pitamo i hoće li biti pojačanja za prolećni deo sezone?

– Naravno da će biti. Već radimo na tome, poslednjih meseci razmišljamo o tome, sada nam je najvažnije da završimo našu ligu, a kad igrači odu na pauzu, mi nastavljamo da radimo i da sprovodimo ono što smo naumili – zaključuje Ivica Kralj.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare