VEČERAS OD 21 čas PARTIZAN dočekuje SLOVAČKO u Humakoj, evo gde možete gledati prenos

Kada je žreb, posle kraha u kvalifikacijama za Ligu Evrope, doneo Partizanu Nicu, Keln i Slovacko u grupi Lige konferencija, koje su se nekako domogli posle silnih torbulencija, smene trenera i očajne forme na početku sezone, crno-belima su svi predviđali krah u grupi D i brzi završetak evropske epizode.

Tri meseca kasnije, tim Gordana Petrića, jednog od najzaslužnijih za dizanje iz pepela, u prilici je ne samo da nastavi putešestvije u pomenutom takmičenju, već ima “meč loptu” na svom stadionu sa ekipom iz Češke da učvrsti prvo mesto, obezbedi preko milion evra bonusa kao nagradu i bodove za srpski fudbal.

Istina, imaće crno-beli i otežavajuću okolnost, pošto su im sopstveni navijači “zabili klipove” bakljadom i prekidima meča sa Kelnom, ostavljajući ih bez podrške u odsudnim momentima, ali i to nekako nadoknađeno pošto će na stadionu biti mališani, isti oni koji su u mandatu Sava Miloševića pogurali tim do grupne faze Lige Evrope praveći sjajnu atmosferu protiv Moldea…

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Duel između Partizana i Slovackog se igra od 21.00 na stadionu crno-belih u Humskoj, uz direktan TV prenos na Areni sport Premium 1, kao nosiocu prava, odnosno RTS. Prema nekim procenama, zdanje crno-belih primiće večeras oko 20.000 mališana iz svih krajeva, koji će bodriti tim do cilja, prenosi Telegraf.

Ko sudi duel dva tima?

Poljak Pavel Račkovski biće glavni sudija na meču poslednjeg, 6. kola grupe D Lige konferencija između Partizana i Slovačkog (četvrtak, 21.00), saopštila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA).
Njegovi pomoćnici će biti Radoslav Siejka i Adam Kupšik, dok je za četvrtog arbitra određen Pavel Malec.Račkovski je sudio Partizanu 2015. godine na utakmici protiv Atletika iz Bilbaa (0:2) u trećem kolu Lige Evrope. Poljak je u junu ove godine već bio u Beogradu, pošto je sudio meč Lige nacija između Srbije i Norveške (0:1). Takođe, sudio je meč Crvena zvezda – CSKA u sklopu 1/16 finala Lige Evrope.

Zdravstveni bilten?

Kao i u minula dva meča, Gordan Petrić u današnjem meču sa Slovackim neće moći da računa na Patrika Andradea, koji je povređen. Sa druge strane, u tim se vratio Aleksandar Filipović, na koga struka može da računa u večerašnjem duelu, no, čini se da je najveći plus za domaćina u ovom momentu povratak Danila Pantića, čiji će doprinos u nastavku sezone sigurno biti značajan, jer se radi o kvalitetom i dokazanom fudbaleru.

Trener Slovackog Martin Svedik ne može večeras da računa na trojicu nosilaca igre, koji nisu ni doputovali u srpsku prestonicu. Libor Kozak i Milan Petržela imaju problema sa povredama, dok je kapiten Mihal Kadlec pošteđen napora, jer je u proteklom periodu odigrao mnogo mečeva i došlo je do “zamora materijala”.

U kakvom raspoloženju timovi dočekuju meč?

Partizan se u proteklih desetak dana nije “usrećio” remijem sa Javorom (3:3) i porazom od Nice protekle sedmice (2:1), ali je samopouzdanje vratio duel sa Radničkim iz Niša, koga su crno-beli zbrisali u Humskoj (4:0). Meč sa Slovackim biće potpuno drugačiji od svega navedenog, jer je ulog veći i motiva svakako neće nedostajati.
Česi, pak, u Beograd stižu odmorni, jer su proteklog vikenda odložili meč sa Spartom iz Praga samo da bi bili spremni za Partizan. Pre toga su takođe imali mini seriju neprijatnih rezultata, poraženi su Bohemijansa i Banika u prvenstvu, potom ih je Keln izbacio iz borbe za evropsko proleće, a uz puno muka su savladali Teplice, tri dana pre pomenutog meča u Ligi konferencije.

Glavni aduti na terenu?

Ako izuzmemo duel u Nici gde nisu bili na visini zadatka, Partizan je u internacionalcima imao veliko oružje u dosadašnjem delu grupne faze Lige konferencije. Četvroka Natho, Dijabate, Menig, Rikardo je udarna pesnica ovog tima, ali valja napomenuti i prekide, gde do izražaja dolaze defanzivci Marković, Vujačić i Urošević, koji bi takođe mogli da iznenade Čehe.
Najubojitiji igrač Slovackog je svakako Andres Mihalik, a crno-belih svakako treba da obrate pažnju i na Doskog, Travnika… Snaga Čeha je u skoku, prekidu, timskom nastupu koji je uvek na najvišem nivou.

Šta prolaz donosi crno-belima?

Utakmica sa Slovackim je više od pukog prolaza Partizana u drugu fazu takmičenja Lige konferencije. Biće to prilika da crno-beli na već zarađenih 5.500.000 evra “nakaleme” još 1.150.000 evra od pobede i plasmana u narednu fazu i prvog mesta u grupi D.

Petrićev tim će status lidera grupe zadržati ukoliko savlada Slovacko, a istovremeno Nica ne pobedi Keln u gostima. Plasman u plej-of kao drugoplasirani tim crno-beli bi mogli da obezbede pobedom ukoliko i Nica ostvari ceo plen; remijem – bez obzira na ishod meča u Kelnu, čak i porazom, ali u tom slučaju samo pod uslovom da Nemci ne ostvare pobedu na svojoj “Rajnenergi areni”.
Naravno, uspeh crno-belih i remi, doneće bodove i srpskom fudbalu.

Reč trenera

Gordan Petrić (Partizan):

– Današnjom utakmicom završava se ciklus grupne faze, trenutno smo u fudbalskom izlogu. Na nama je da dobijemo ili odigramo nerešeno i pokušamo na proleće da se prošetamo malo više Evropom, lepa je šansa za ove momke. Na prvoj utakmici kad sam došao rekao sam da nas jedino igrači mogu izvući iz postojeće krize, oni su to uradili i sve zasluge idu njima. Zahvaljujem im i čestitam na svemu što su uradili. Siguran sam da su oni svesni predstojeće utakmice i da će pružiti maksimum. Neće biti nimalo laka, oni dolaze sa ciljem da pobede, dobijaju se novci bitni za budžet.

Martin Svedik (Slovacko):

– Spremamo se za poslednji meč, želimo da što više namučimo Partizan na njihovom terenu, uspemo i odigramo što bolje. Celo takmičenje u Ligi konferencije nam je pružilo veliko iskustvo i drago nam je što smo mogli da ga odigramo, da odmerimo snage sa kvalitetnim rivalima. Još uvek postoji nekoliko faktora u igri koji nas motivišu, bilo da je to finansijska nagrada ili prestiž ovog takmičenja, ali i češki koeficijent.

Očekivani sastavi

Partizan (4-2-3-1): Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Traore, Belić. Dijabate, Menig, Natho, Rikardo.

Slovacko (4-2-3-1): Nguen, Tomić, Brecka, Hofman, Kalabiška, Havlik, Daniček, Hocer, Doski, Travnik, Mihalik.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare