Nebojša Bakarec: Velika je muka Jeremića Vuka!

Jeremija Vuk Branković je danas, 3.11.2022., gostovao na TV KTV, što su potom preneli Šolakovi tajkunski mediji i agencija Beta. Tako je sajt TV N1 objavio vest „Jeremić: Vučić širi strah od rata da skrene pažnju sa ogromnih poskupljenja“, piše narodni poslanik i član Predsedništva SNS Nebojša Bakarec
Jeremić je izneo sledeće besmislice, neistine i nesuvislosti: „Aleksandar Vučić je pokrenuo cirkus sa podizanjem aviona na dronove da bi širio strah od rata i time skrenuo pažnju javnosti sa ogromnih poskupljenja i da bi sakrio pljačku i veze vrha režima sa organizovanim kriminalom. Srbija mora jasno da kaže šta je njen cilj u pregovorima o Kosovu, a to je puna reintegracija u ustavno-pravni poredak Srbije. Vlast u Beogradu nema čvrst pregovarački stav, kod njih je sve moguće i na kraju daju sve što se od njih traži (…) u novoj Vladi Srbije je važan  Siniša Mali kao finansijski direktor i glavni knjigovođa mafije (…) Ako probaju da vrate projekat Jadar kompanije Rio Tinto i pokušaju da učine bilo koji korak čija će posledica biti nepovratno uništavanje životne sredine u bilo kojem delu Srbije, to nećemo dozvoliti i oko toga nema kompromisa (…) očajnički pokušaj da se zakrpi budžet koji je neodrživ, jer se iz njega krade i šakom i kapom i jer se milijarde daju stranim takozvanim investitorima (…) Ko kaže da je Srbija pod ogromnim pritiskom da uvede sankcije Rusiji? Verujete Vučiću? On laže sve, pa i to“.

Jeremija Vuk Branković je poslednja osoba na svetu koja sme drugome da prebacuje odgovornost za pljačku i krađu, veze sa organizovanim kriminalom i mafijom, besciljnost u vezi KiM, krivicu za projekat Jadar. Upravo je Jeremić poznat po svemu što sam naveo, citirajući samog Jeremića. U ovom intervjuu Jeremić je u stvari pobrojao gotovo sve nezakonitosti koje je počinio, i sopstvene političke greške, koje su Srbiju skupo koštale.

Vuk Jeremić ne bi smeo da pominje pljačku, krađu, veze sa organizovanim kriminalom i mafijom, iz sledećih razloga.

NVO CIRSD-u i PR Agenciji Vuka Jeremića, su članovi organizovane međunarodne grupe kriminalaca uplatili – „donirali“ 7,12 miliona dolara od 2013. do 2017. godine. Među najznačajnijim Jeremićevim „donatorima“ su „kompanije“: iz Hong Konga- “State Energy HK Limited”-2.970.000; “China Energy Fund Committee”-1.000.000.; “Fei Ying International Limited”-300.000; iz Ujedinjenih Arapskih Emirata- “Horizon Companies Est Admin”- 200.000; iz Monaka:“Brownstones Investment“- 200.000; iz Katara: Misija pri UN -120.000 i katarska Ambasada u Berlinu-200.000; sa Devičanskih ostrva-“China Environmental Energy Holdings”-300.000 i „Estix Technology Corporation”- 300.000; iz Švajcarske- “Smart Engineering Ltd”-200.000. Jeremićevoj PR Agenciji je u istom periodu uplaćeno  1.330.000 dolara od CEFC-a. Ukupno 7,12 miliona dolara.

Jedan iz te međunarodne grupe, Patrik Ho, je pravosnažno osuđen u SAD, na tri godine zatvora. U Njujorku su krajem  2017., uhapšeni  Patrik Ho i Šeik Tidian Gađio, dugogodišnji finansijski partneri Vuka Jeremića. Ho je bivši ministar unutrašnjih poslova Hong Konga, i doskorašnji vodeći funkcioner kineske NVO CEFC koja „donira“, Jeremićev „CIRSD“ i PR Agenciju. Gađio je bivši šef diplomatije Senegala, i član Borda CIRSD-a. Optuženi su da su počinili niz krivičnih dela vezanih za korupciju, podmićivanje i pranje novca u visini od 2,5 miliona dolara. Jeremić, Ho i Gađio su finasijski i lično, povezani sa biznismenom Emiliom Lozojom, protiv koga se u Meksiku vodi istraga za posredovanje u davanju mita od deset miliona dolara. Vuk Jeremić je Lozoju na Tviteru predstavljao kao svog „brata“ (sa Harvarda) i posredovao je u Lozojinim poslovima sa Hoom. Nedugo posle jednog od „posredovanja“, na račune CIRSD su uplaćeni milioni dolara. Vuk Jeremić je od 2007. do 2016., dvadeset i jedan  put bio u Hong Kongu. Otežavajuća okolnost po Jeremića je činjenica da su kineske vlasti uhapsile najvećeg Jeremićevog „donatora“ i partnera – megatajkuna Ji Đianminga (šef Patrika Hoa) zbog pronevere 38 miliona dolara. Vuku Jeremiću i dalje prete iste optužbe kao i Hou i Gađianu – za Zaveru i kršenja Zakona o inostranoj korupciji  i Zakona o pranju novca (Conspiracy and Violation of  the Foreign Corrupt Practices Act and Money Laundering Act). Američke vlasti poseduju oko 100.000 mejlova Patrika Hoa. Šeik Tidian Gađio je postao svedok saradnik protiv Patrika Hoa. Gađio i Ho su bili članovi borda Jeremićeve NVO CIRSD! U emisiji „Pravi ugao“ na RTV, 29.12.2016., na pitanje o donatorima CIRSD, Jeremić je izneo neistinu: „Ogromna većina finasiranja je došla od korporacija koje ne posluju u Srbiji niti imaju planove da posluju“. Istina je da dve korporacije iz Kine, koje finansiraju CIRSD, posluju u Srbiji niz godina. Ministar Jeremić je 2011. prisustvovao potpisivanju  „Protokola o saradnji za gradnju TENT B3“, između EPS-a i „China Environmental Energy Holdings“. Ova kompanija je uplatila Jeremićevom CIRSD-u 300.000 dolara. Kao što vidimo Vuk Jeremić je do balčaka povezan sa međunarodnim organizovanim kriminalcima, mafijom, pljačkašima i kradljivcima.

Postoje i dodatni razlozi zbog kojih Vuk Jeremić ne bi smeo da pominje pljačku, krađu, veze sa organizovanim kriminalom i mafijom.

Tokom mandata Jeremić je na svoja luksuzna ministarska putovanja potrošio više od 3,6 miliona evra. Sebi je dodelio 55.000 evra dnevnica, čime je duplirao iznos svoje petogodišnje plate. Državni revizori su 2011. utvrdili nezakonito poslovanje Jeremićevog ministarstva pri kupovini deviza preko menjačnice “Trange-frange“ i pri plaćanju “Aeroklubu”, u ukupnom iznosu od oko 360.000 evra. Jeremić je za 5 godina turističkog ministrovanja od 1820 dana, na službenom putu proveo oko 960 dana – preko 2,5 godine! Štetnim ugovorom koji je 2012. godine, potpisao sa „Energoprojektom“, država je, sumnja se, oštećena za više od 5,2 miliona evra. Dakle, dok je bio na vlasti od 2007. do 2012. godine, Jeremić se sumnjiči da je počinio više krivičnih dela.

Vuk Jeremić ne bi smeo da pominje besciljnost u vezi rešavanja problema na KiM, iz sledećih razloga.

Rezultati  bivšeg ministra Jeremića su poražavajući. Tadić, Jeremić i B. Stefanović su prihvatanje nezavisnosti lažne države Kosovo, doveli  do nivoa od 99%. Nezavisnost Kosova priznala je 91 država za mandata Vuka Jeremića. Jeremić je pregovore o KiM preneo iz nadležne UN, u nenadležnu EU. Jeremić je 2008. uspešno poturio Srbiji misiju Euleks, predstavivši je kao misiju UN. Jeremić je pred  Skupštinom UN, nesporno pitanje suvereniteta Srbije učinio spornim, štetočinskim zahtevom Međunarodnom sudu pravde, o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Vuk jeremić je otac, kum, kako god, lažne države Kosovo. On je za lažnu državu Kosovo učinio više nego bilo koji živi Albanac!

Kad govori o „punoj reintegraciji Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije“, Vuk Jeremić se u stvari zalaže za rat na Kosovu i Metohiji. Srbija može ostvariti „punu reintegraciju Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije“ jedino ratom. To bi bio rat protiv NATO, Prištine, možda i Albanije i taj rat bi gurnuo Srbiju u mračni srednji vek. To hoće Vuk Jeremić. To je i potpisao, potpisujući smešnu i jalovu „Deklaraciju o reintegraciji KiM“ zajedno sa DSS-om, Dverima, Zavetnicima i POKS-om. To znači i odustajanje od pregovora o KiM i prekid evrointegracija, što je takođe smrtonosno po Srbiju.

Vuk Jeremić ne bi smeo bilo koga da optužuje da laže („Verujete Vučiću? On laže sve, pa i to“) iz sledećih razloga.


Jeremić je više puta uhvaćen da govori neistinu u medijima. On je 7.3.2019. na televiziji N1, odgovarajući na pitanje o poreklu svog bogatstva, ne trepnuvši obmanuo javnost izjavom da je zaposlen kao član borda međunarodne kompanije „Partners grup“, što je ova kompanija demantovala. Koliko je Jeremić  neozbiljan i sklon neistinama, svedoči  i njegova izjava na skupu od 17.3.2019., kada je mrtav hladan izjavio da Vučić pada do Uskrsa! Vasksr je došao i prošao, a Vučić nije pao, već je ojačao. Pao je i propao baš Jeremić i njegovi, Đilasovi i Obradovićevi protesti. Slično toj neinteligentnoj izjavi, Jeremić je 2. 1. 2019., izjavio da Putin prezire Vučića. Četiri dana kasnije Putin je odlikovao Vučića jednim od najviših ruskih ordena. I lepo je i mudro rekao divni Dušan Radović: „Za izdajice,tužibabe i cinkaroše u beogradskim školama uvodi se novo priznanje-vukovac. Po imenu onog Vuka, koji je, prema narodnoj pesmi, izdao na Kosovu“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare