IRANSKA POLICIJA NA SMRT PRETUKLA TINEJDŽERKU: Prebijena ispred učionice jer je iz udžbenika pocepala sliku Homeinija 

Iranske snage bezbednosti navodno su ubile još jednu učenicu pošto je iz školskih udžbenika iščupala portrete osnivača Islamske Republike, prenosi Dejli mejl.

Odred za nerede upao je prošlog utorka u srednju školu u istočnom gradu Iranšahru da bi pronašao bilo kakav trag učešća učenica u antivladinim protestima širom zemlje.

Učenice širom Irana pridružile su se protestima širom zemlje poslednjih dana, što je dovelo do sukoba sa nastavnicima i oružanim snagama bezbednosti, koje su uhapsile neke tinejdžerke za koje sumnjaju da su učestvovale u demonstracijama.

Novinska agencija Halvaš i Kampanja aktivista Beludža, koji prate kršenja ljudskih prava u iranskom regionu Beludžistan, objavile su da se devojčica zove Parmis Hamnava.

Nju su na smrt pretukle iranske snage bezbednosti pošto je iscepala portrete osnivača Islamske Republike iz svojih školskih udžbenika.

Imala je krv iz nosa u školi nakon

Pošto su je žestoko pretukli pendrecima nakon što

Kada su snage bezbednosti primetile njene knjige bez portreta, devojčica je žestoko pretučena, a preminula je nekoliko sati po dolasku u bolnicu.

Školske knjige u Iranu počinju portretom i citatom Rohulaha Homeinija, osnivača sadašnjeg režima.

Obaveštajne agencije su kasnije zapretile njenoj porodici i prijateljima da ne otkrivaju njenu smrt medijima, izvestio je Halvaš.

„Čuvari su upali u školu prošlog utorka i pretražili knjige svih učenika. Ona je pocepala Homeinijeve slike i zbog ovog zločina i počeli su da je tuku pred drugim učenicima“, rekao je izvor Halvašu.

„Njena glava je jako krvarila i odvezena je u bolnicu… Umrla je u sredu i odvezena u Zahedan na sahranu“, dodaje se.

Lokalni zvaničnici su odbacili izveštaje o njenoj smrti i okrivili „neprijateljske medije“ za širenje propagande protiv režima.

Iranske vlasti su takođe okrivile medije za „izmišljanje smrti“ uu vezi onih koji su ubijeni od početka nemira, uključujući najmanje trideset dvoje dece.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare