NOVI NAPAD NA SRBE NA KIM: Kamenovan autobus, među putnicima bila i deca 

U SREDU veče oko 23:30 sati u južnom delu Kosovske Mitrovice kamenovan je autobus firme „31. maj“ iz Osojana, koji svakog dana saobraća na liniji Beograd – Osojane – Klina – Goraždevac i pri tome su mu slomljena stakla.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju u autobusu sa oko tridesetak putnika bilo je i dece.

– Ovakva vrsta demonstracije, netrpeljivosti i mržnje prema srpskom narodu sračunata je da dovede do straha i uznemirenosti kod Srba, ali i do miniranja napora da se problemi u pokrajini rešavaju političkim sredstvima, a srpsko-albanski odnosi urede na miran i civilizovan način. Sada je sasvim vidljivo da se odavno više ne radi o seriji izolovanih incidenata, već, po svemu sudeći, o organizovanom teroru, kojim se preti našim građanima u pokrajini – navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaje da takvi potezi mogu imati dalekosežne posledice i ne mogu ni jednoj strani da donesu dobro.

Drugi pišu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva i od Prištine i od međunarodne zajednice da spreče dalje pogoršavanje bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji i da kažnjavanjem odgovornih za ovaj i brojne druge napade i incidente usmerene prema srpskom narodu u pokrajini pokažu da su iskreno na strani mira.

– Srbija i srpski narod neće biti pokolebani u svojim nastojanjima da se našem narodu u pokrajini omoguće uslovi za normalan život, kakvi se danas podrazumevaju za sve Evropljane, osim za Srbe na Kosovu i Metohiji – zaključuje se u saopštenju za javnost Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare