DA LI JE OVO POSLEDNJI NAPAD MILA NA SRBE?! U Crnoj Gori na crnoj listi i monasi i sportisti iz Srbije! Oni su opasnost po nacionalnu bezbednost i rade za Ruse?! 

Ulazak u Crnu Goru trenutno je zabranjen za 28 stranih državljana, od kojih su većina državljani Srbije, zvanično je juče potvrđeno

Sve te osobe, među kojima ima i monaha, sveštenika i sportista, na crnu listu stavljene su po nalogu policije i Agencije za nacionalnu bezbednost, i to zato što ‘predstavljaju opasnost po nacionalnu bezbednost ili rade u interesu stranih službi’?!?

Među ‘personama non grata’ nalaze se, kako pišu podgorički mediji, bivši sportisti, vlasnici medija, ambasadori, pa čak i sveštenici. Među zabranjenima su Vladimir Božović, ambasador Srbije u Podgorici, bivši rukometaši Vladimir Mandić i Dane Šijan, koordinator Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske, protojerej-stavrofor Velibor Džomić, iguman manastira Dajbabe arhimandrit Danilo, vlasnik TV Adrija Bratislav Stojiljković…

Zabrana ulaska u Crnu Goru za 28 stranih državljana razmatrana je na jučerašnjoj sednici Agencije za nacionalnu bezbednost kojoj je predsedavao tehnički premijer Dritan Abazović, koji je nakon sednice rekao da se nastavljaju akcije protiv ‘ruskog i drugih malignih stranih uticaja’ u zemlji!?!

– Informisani smo od Agencije da se neke akcije nastavljaju u saradnji sa partnerskim službama i mislim da ćemo u narednom periodu imati konkretnije informacije. Verujem da smo na dobrom putu i da nećemo dozvoliti da bilo ko zloupotrebi bilo koju instituciju sistema u političke svrhe. U javnosti se sve svelo na tvrdnje da je to ruski uticaj, ali ne radi se samo o ruskom već i o drugim uticajima – rekao je Abazović.

Ništa drugo do paranoja

Prave paranoju da je Crna Gora ponovo ugrožena od Srba i Rusa. Otvoren je jedan novi lov na Srbe i Ruse, smatra Milan Knežević, funkcioner Dmokratskog fronta.

Za Vladislava Dajkovića, lidera Slobodne Crne Gore, zabrana ulaska u ovu državu za 28 stranaca, uglavnom Srba, jeste samo nastavak politike koju je trasirao Milo Đukanović.

– Ovo jeste politika u kojoj su uvek i za sve dežurni krivci Srbi i lica koja su bliska Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ovo je velika nepravda jer se postavlja pitanje kakvu pretnju za državu predstavlja jedan monah kao što je iguman manastira Dajbabe? Koga on može da ugrozi?! Pa to više govori o državi koja je NATO članica i njenim slabostima nego o svešteniku SPC… Ovo su zaista stvari koje su nedopustive u jednoj demokratskoj zemlji, a kažu da je Crna Gora takva država. Ovo je za svaku osudu, ali ubeđen sam da će ovakva praksa biti ubrzo završena naročito nakon poraza Mila Đukanovića, ali i politike Dritana Abazovića na poslednjim lokalnim izborima – zaključuje Dajković.

Skinuli sliku ministra jer je bio Srbin!

Fotografija nekadašnjeg premijera i ministra inostranih poslova Crne Gore Andrije Radovića, zagovornika ujedinjenja Crne Gore i Srbije 1918. godine, uklonjena je iz hola Ministarstva spoljnih poslova u Podgorici!
Nalog za skidanje Radovićeve fotografije, kako prenose podgorički mediji, dao je doskorašnji ministar Ranko Krivokapić. Na zidu na kome se nalaze fotografije svih ‘ministara vanjskih poslova’ u istoriji Crne Gore sada umesto fotografije Andrije Radovića stoji samo ram u kom piše ‘organizator Podgoričke skupštine i nasilne aneksije Crne Gore 1918’!?!

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare