PIŠU ISTORIJU U FINIŠU SEZONE! Još dva turnira do kraja, a NOVAK I RAFA jure nove rekorde!

Do kraja teniske sezone preostala su još dva značajna turnira. Turnir u Parizu iz serije hiljadu koji počinje u nedelju 30. oktobra i trajaće do 6. novembra, pa onda sedam kasnije startuje i završni masters u Torinu.

Na oba takmičenja, biće Novak Đoković i Rafael Nadal kojima sledi poslednji juriš na trofeje i statistička dostignuća. 

Srbin (90) bi sa dva trofeja mogao da se izjednači sa Špancem (92) po ukupnom broju titula u karijeri, dok je „biku sa Majorke“ zadatak da osvoji pehare sa dva turnira po prvi put u karijeri. Zvuči neverovatno – ali tako je, Nadal nikada nije podigao pehar u pariskoj dvorani „Bersi“, niti na završnom mastersu.

U slučaju da ostvari trijumfalne pohode u Gradu svetlosti pa potom na Severu Italije, stići će Đokovića po broju (38) osvojenih mastersa 1.000. Iako je jasno da Novak i Rafa u ovom trenutku karijere najviše vrednuju grend slem krune, jasno da će se do kraja njihovih karijera pratiti i ovi manje značajne trke za krune koje nisu sa najvećih turnira.

Đoković je nedavno osvojio titule na turnirima u Tel Avivu i Astani što su mu bili prvi nastupi još od Vimbldona sredinom jula.

Sa druge strane, Nadal je pauzirao sa nastupima još od Ju-Es opena gde ga je u osmini finala savladao Frensis Tijafo. U međuvremenu je postao otac, zalečio sitne povrede koje su ga mučile tokom čitave godine u kojoj je stigao do dva grend slema trofeja – Australijan opena i Rolan Garosa i osamio se na vrhu večne liste osvajača. NJegov trener Karlos Moja, prekjuče je potvrdio da će se zaputiti u Pariz i Torino. 

Takođe, sa 2.000 bodova u igri, Španac može i da krene po prvo mesto, budući da ga od Alkaraza deli oko 900 poena, pa bi u slučaju dve osvojene krune, mogao da ima višestruku korist.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare