BOSANSKI MAFIJAŠ SA SRPSKIM PASOŠEM PRONAĐEN MRTAV: Vođa đenovske mafije nameštao fudbalske utakmice i švercovao drogu!

Sa svojim saradnicima iz organizovane kriminalne grupe prenosio je velike količine hašiša.

Jedan od vođa đenovske mafije, Safet Altić poreklom iz Bosne, koji je imao i srpsko državljanstvo, iznenada je preminuo u 48. godini, piše italijanski portal, prenosi Informer.

Kako navode, reč je o trgovcu drogom, koji je bio osumnjičen i za fudbalske nameštaljke 2011. godine.

– Altić, koji je u italiji bio poznat po nadimku Serđo, je pronađen mrtav u svojoj kući koja se nalazi u centru grada, između okruga Marasi i San Frutuozo. Pronađen je u krevetu i pretpostavlja se da je preminuo od komplikacija povezanih sa kovidom, od kojeg se oporavljao, ili od kardiovaskularnih problema, jer se u poslednje vreme često žalio na bolove u grudima, iako nije želeo da ide u bolnicu – piše italijanski portal.

Zamenik tužioca Stefano Pupo, naložio je obdukciju.

– Mrtvog Altića zatekao je njegov prijatelj koji je došao da ga poseti. Kako mu niko nije otvarao vrata on je pozvao policiju koja je razvalila vrata – rekao je izvor tamošnjim medijima.

U trenutku smrti Safet Altić se nalazio na uslovnoj slobodi. Bio je uhapšen pre tri godine, a 2020. godine je osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine narkoticima, ali mu je u žalbenom postupku kazna smanjena na četiri godine. Inače, njegov život je bio filmski. Godinama je bio poznat policiji, ne samo u Đenovi. Između 2016. i 2017. pobegao je u Španiju, gde je bio aktivno tražen, nakon izdavanja evropskog naloga za hapšenje koji je rezultat raznih krivičnih osuda. Nakon ozbiljne istrage o trgovini narkoticima i zahvaljujući dugom policijskom operativnom radu, on je uhapšen na izlazu iz stana u San Frutuozu.

– Spektakularno je bilo i njegovo hapšenje 2019. godine, nakon što je pokušao da pobegne skočivši sa zida visine preko tri metra. Međutim, đenovski policajci su uspeli da ga sustignu i odmah je prevezen u zatvorsku bolnicu u Marasi zbog veoma teške povrede – podsećaju izvori, a prenosi Republika.

Pokojni Altić je poslednji put osuđen zbog uvoza droge iz Maroka preko Španije, kojom je snabdevao tržište Đenove. Sa svojim saradnicima iz organizovane kriminalne grupe prenosio je velike količine hašiša. Policija je 2016. godine u Đenovi presrela dva kurira dok su prevozili robu u dva automobila.

Široj javnosti je postao poznat nakon skandala koji je izbio zbog nameštanja utakmica u italijanskoj Seriji A.

Kako je pisala Gazeta delo sport, tadašnji napadač Lacija Đuzepe Skuli, zajedno sa Altićem je pokušavao da uceni čuvenog napadača Luku Tonija, koji je u to vreme igrao za Juventus. Policija je presrela Skulijev razgovor sa Altićem u kojem komentarišu fotografije na kojima je Luka Toni navodno sa nekoliko maloletnih prostitutki. Navodno su pregovarali o nameštanju meča Lacio-Đenova, koji je trebalo da se odigra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare