(UŽIVO) Vučić u Vlasotincu na otvaranju novog pogona nemačke kompanije „Gruner“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Vlasotincu otvara novi pogon nemačke kompanije „Gruner“ u kome je posao dobilo 200 novih radnika

Ova kompanija je postojeće proizvodne kapacitete, sa 7.000, proširila na 11.500 metara kvadratnih, a trenutno ima ukupno 750 zaposlenih.

Otvaranjem svog četvrtog pogona „Gruner“ obeležava 15 godina rada u Vlasotincu. Svečanosti će, kako je najavljeno, prisustvovati i nemačka ambasadorka u Srbiji Anke Konrad. Ova kompanija proizvodi delove za mnoge renomirane firme u automobilskoj industriji.

Na 4.500 kvadrata novog poslovnog prostora smeštena je moderna tehnologija za proizvodnju delova, od plastike i metala, kao i alata za ovdašnju proizvodnju, ali i svetsko tržište.
Nemačka kompanija, u saradnji sa vlasotinačkom Tehničkom školom, već osam godina podržava sistem dualnog obrazovanja. U njenim radionicama učenici viših razreda, uz novčanu nadoknadu, provode i do tri dana nedeljno. Trenutno se u ovom preduzeću školuju kadrovi sa smerova: industrijski mehaničar, električar, tehničar mehatronike i CNC operater.

Nemački „Gruner“ je primer dobre prakse i kod štednje, odnosno ulaganja u zelenu energiju. Ovo preduzeće je prvi komercijalni kupac-proizvođač električne energije u Srbiji.

U poslednjih šest godina investirao je u toplotne i rashladne pumpe, solarne elektrane, led rasvetu i solarne cevi, koristeći sunčevu svetlost za osvetljenje unutar proizvodnje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare