TUŽILAŠTVO TRAŽI DO 5 GODINA ZATVORA ZA HULIGANE: Tukli policajce tokom Evroprajda, dvojica organizatora u bekstvu!

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv 22 privedenih huligana, koji se sumnjiče da su 17. septembra, tokom održavanja Evroprajda, napali policiju. Tužilaštvo je za sve osumnjičene tražilo zatvorske kazne, od jedne i po do pet godina zatvora.

Tom prilikom je, u sukobima kod železnicke stanice Karadorđev park, povređeno trinaest policajaca, i oštećena su tri vozila MUP-a.

– Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv 22 osobe zbog izvršenja krivičnog dela učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo – saopšteno je iz tužilaštva.

Optužnim predlogom okrivljenima S.Č. Č.L. Z.T. G.N. V.V. R.Ž. B.G. S.M. S.N. V.M. M.D. I.M. J.J. Dž.M. R.J. M.N. Č.I. U.C. Lj.O. i T.B. je stavljeno na teret da su krivično delo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo dana 17.09.2022. godine za vreme održavanja manifestacije „Europride“ na taj način što su učestvovali u grupi ljudi koja je, oko 17.00 časova u drugom delu grada kod železničke stanice Karađorđev park u Bulevaru oslobođenja bb, napala i telesno povredila trinaest policijskih službenika MUPa RS u vršenju službene dužnosti, kojom prilikom je oštećena imovina u većem obimu i to pet vozila MUPa na kojima je pričinjena šteta u iznosu oko 3.000.000,00 dinara.

– U odnosu na okrivljene L. T. i M. M. optužni predlog, zbog izvršenja krivičnog dela učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo, je podnet zbog postojanja opravdane sumnje da su oni bili kolovođe grupe zajedno sa još dva lica koja se trenutno nalaze u bekstvu, kao i još jedno lice koje je sa ostalima učestvovalo u izvršenju krivičnog dela u sastavu grupe. U odnosu na ova tri lica koja se nalaze u bekstvu tužilaštvo je stavilo predlog sudu za određivanje pritvora i izdavanje poternice – dodaje se u saopštenju Prvog tužilaštva

Dokazne radnje u postupku, kako se navodi, tužilaštvo je sprovelo u najkraćem roku, u kome je saslušalo sve okrivljene koji su dostupni, ispitalo u svojstvu svedoka oštećene i očevice događaja, odredilo veštačenje telesnih povreda koje su zadobili policijski službenici i sprovelo sve druge neophodne radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja i svih okolnosti pod kojima se događaj odigrao.

– Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu produži pritvor u odnosu na sve okrivljene i da ih nakon sprovedenog dokaznog postupka oglasi krivim, te da kolovođama, okr. L. T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 5 godina, a okr. M. M. kaznu zatvora u trajanju od 4 godine – navelo je tužilaštvo.

U odnosu na okrivljene kojima se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo predloženo je da im sud izrekne kazne zatvora i to okrivljenima R.Ž. M.N. V.V. i S.Č. kaznu zatvora u trajanju od 2 godine, okrivljenom Z.T. kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 8 meseci, okrivljenom Č.L. kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 8 meseci, okrivljenom S.N. kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 5 meseci, a okrivljenima S.M. V.M. M.D. N.G. I.M. J.J. Dž.M. R.J. B.G. Č.I. O.Lj. B.T. i C.U. kaznu zatvora od 1 godine i 6 meseci, sve imajući u vidu okolnosti iz čl. 54 KZ koje utiču da kazna bude manja ili veća.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare