POGINUO NEMAČKI MILIONER U AVIONSKOJ NESREĆI! Olupina letelice nađena u moru! (VIDEO) 

Letelica u kojoj je bio nemački milioner i vlasnik lanca teretana Rajner Šaler nestala je kod obale Kostarike, a strahuje se da je tajkun poginuo u avionskoj nesreći.

Olupina, za koju se smatra da je iz aviona koji je prevozio putnike iz Nemačke, pronađena je kod obala Kostarike. Let, koji je navodno prevozio nemačkog fitnes preduzetnika Rajnera Šalera, poleteo je iz Meksika.

Vlasti Kostarike u subotu su saopštile da je u moru pronađena olupina za koju se smatra da je olupina aviona sa pet nemačkih državljana koji su nestali kod istočne obale zemlje.

Magnat lanca teretani Rajner Šaler navodno je bio na brodu, zajedno sa svojom partnerkom i njihovom decom.

Mali avion je u petak nestao na putu iz Meksika do aerodroma na istoku Kostarike. Preliminarni pokušaji potrage morali su biti obustavljeni preko noći zbog lošeg vremena, rekli su zvaničnici Kostarike.

– Dvadeset osam kilometara od aerodroma Limon, u Karipskom moru, locirana je olupina koja očigledno ukazuje da se radi o letelici. Trenutno nismo locirali nijedno živo telo ili ljude – rekao je zamenik ministra javne bezbednosti Martin Arijas.

Lokalni TV kanal Teletica kasnije je citirao ministarstvo koje je reklo da su dva tela, jedno odrasle osobe i jednog deteta, u međuvremenu pronađena.

Ministar javne bezbednosti Horhe Tores je kasnije rekao da se veruje da su svih pet putnika nemački državljani, a pilot švajcarski državljanin.

Portparolka Mekfita Žanin Minati rekla je da je osnivač i izvršni direktor kompanije Šaler bio u avionu, preneo je nemački list Bild. Njegova partnerka Kristijan Šikorski takođe je bila na brodu, zajedno sa njihovom decom, navodi Bild. Sa porodicom je navodno bio i još jedan muškarac.

– Trenutno nemamo više informacija – rekao je Minati.

Avion, Piaggio P.180 Avanti, nestao je u petak uveče na nekih 33 kilometra (oko 20 milja) od obale na putu za aerodrom Limon, lučki grad na obali Kariba Kostarike. Avion je poleteo iz Palenkea, meksičkog grada popularnog među turistima zbog svojih arheoloških ruševina, dva sata i 41 minut pre nego što je izgubio komunikaciju sa kontrolnim tornjem u blizini Limona.

McFit je vodeći nemački lanac teretana

McFit je najveći nemački lanac fitnesa, koji ima više od 200 teretana samo u Nemačkoj, plus centre u Austriji, Italiji, Poljskoj i Španiji. Ima više od 1,4 miliona članova.

Šaler je bio vlasnik organizacione kompanije festivala elektronske plesne muzike Love Parade, na kome je 2010. godine u stampedu poginula 21 osoba u gradu Duizburgu na zapadu Nemačke. Nakon tog događaja, Šaler je najavio da će festival biti trajno otkazan.

Prema istrazi nemačkog javnog emitera ARD iz 2019. godine, Šalerova neto vrednost procenjena je na oko 250 miliona evra (246 miliona dolara).

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare