ZELENSKI: Ispaljeno je 36 projektila na Ukrajinu, ima problema sa snabdevanjem strujom, internetom, vodom

TOKOM masovnog napada na mirna naselja Ukrajine 22. oktobra, ruski osvajači ispalili su 36 raketa. Većina ih je oborena, ali ima pogodaka.

Spasilačke službe i inženjeri rade na terenu.

Ovu informaciju je na zvaničnom Telegram kanalu preneo predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Drugi pišu

-Agresor nastavlja da teroriše našu zemlju. Neprijatelj je u noći izvršio masovni napad: 36 projektila, od kojih je većina oborena. Hvala svim PVO službama na radu. Svim energentima i službama koje su sada radeći na mestima udara i obnavljajući našu infrastrukturu. Vi ste naši heroji!, napisao je Zelenski.

Predsednik je objavio i fotografiju sa posledicama udara na jedan od energetskih objekata Ukrajine. Na snimku se vidi požar u blizini električnih stubova, pokidane žice i ruševine zgrade.

Masivan napad na Ukrajinu 22. oktobra: ključni detalji

Rašisti su danas izvršili još jedno veliko granatiranje mirnih gradova naše zemlje. Glavni cilj okupatora bili su objekti energetske infrastrukture. Na primer, u Lucku je jedan od njih potpuno uništen.

Napadi su zabeleženi u oblastima Kovel, Hmeljnick, Odesa, Rivne i Čerkasi. Nakon toga u mnogim naseljima počeli su problemi sa strujom, vodom i internet konekcijom.

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine saopštilo je da je od 7 do 11 časova neprijatelj ispalio 18 krstarećih raketa Kh-101/Kh-555 i Kalibar sa deset strateških bombardera.Relevantne službe su na terenu. Ukrajinci su pozvani da štede struju kako bi smanjili opterećenje sistema za snabdevanje energijom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare